Baba

A baba és a mozgás, a sport

Vajon milyen ruhában érzi jól magát, milyen ajándéknak örülne, mekkora a mozgásigénye, szereti-e majd a sportot? Sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ a csillagok segítségével.

Kos-gyerek (03. 21-04. 20)
Ügyesen mozog, gyakran vakmerő mutatványokat produkál, ám nem igazán kitartó. Könnyen elunja magát, ha egyhangúságot észlel. Annál inkább élvezi, ha képességeit, erejét összemérheti másokéval. Szívesen fut versenyt kis társaival, kedvére valók a “vad” játékok. Nagyobbacska korában örömmel hódolhat a harcművészeteknek, lövészetnek, ökölvívásnak.

Bika-gyerek (04. 21-05. 21)
Kedvelt mozgásformáit meghatározza, hogy erősen igényli az érintést, a fizikai kontaktust, mindemellett pedig nem nevezhető kifejezetten fürgének és gyorsnak. Ugyanakkor azonban állhatatos típus. A birkózást, kötélhúzást kicsi korában is szórakoztatónak találhatja, később a súlyemelésben, testépítésben, vagy éppen a tekézésben találhat rá a neki megfelelő sportágra.

Ikrek-gyerek (05. 22-06. 21)
Szinte állandóan lendületben van, azonban a nagy erőkifejtést igénylő testgyakorlatoknak nem híve. A könnyed, lehetőleg csoportosan végezhető mozgástípusokhoz vonzódik; röplabdában, kosárlabdában jó csapatjátékosnak bizonyulhat. Ügyességét magas- és távolugrásban is remekül hasznosíthatja. Ha módja van rá, gyorsan megtanulhat biciklizni és görkorcsolyázni.

Rák-gyerek (06. 22-07. 22)
Óvatos, érzékeny gyerek. Általában elutasítja a durvaságot, az agressziót, így aztán kerüli az olyan tevékenységeket is, amelyek ezt megkívánnák. Olykor akár értetlenül szemlélheti: “mit esznek” mások a zajos és veszélyes sportokon. Az ő számára tökéletesen elegendő, ha békésen úszkálhat egy csendes, nyugodt helyen, és azt is csak addig, amíg nem túlságosan fárasztó.

Oroszlán-gyerek (07. 23-08. 23)
Fontos számára, hogy bátorságát és rátermettségét elismerjék, energiája is bőven akad, így hát nem hagy ki egyetlen erőpróbát sem. Hogy teljesítménye semmiképpen se maradhasson észrevétlen, lehetőleg egyéni mozgásformát választ, illetve csapatban a csapatkapitány szerepére tör. Nem ritkán “elit” sportot űz, például golfozik, de nagy focirajongóvá is válhat.

Szűz-gyerek (08. 24-09. 22)
Mozgékony gyermek, viszont nem kockáztat; józan felfogása megóvja a túlzásoktól. Már korai éveiben fogékonynak bizonyulhat az egészséges életmód iránt, amit rendszeres, könnyed mozgással, például gimnasztikai gyakorlatok végzésével támaszthat alá. Egyéni teljesítményeit alárendeli a közösség érdekeinek. Kifejezetten rátermett lehet az ügyességi csapatjátékokban.

Mérleg-gyerek (09. 23-10. 23)
Az ő életében a testmozgás sokkal inkább a harmónia megteremtésére, a kecses mozdulatok élvezetére és a kapcsolatok ápolására szolgáló lehetőség, mintsem verejtékes “erőlködés”. Ezért, amikor már önállóan választhat, szívesen dönt a balett, a társastánc, a tollaslabda vagy a tenisz mellett. A sporttal töltött idő fontos részének tekintheti az öltözőbeli beszélgetéseket.

Skorpió-gyerek (10. 24-11. 22)
Nem kíméli magát; csak akkor érzi, hogy tett valamit, ha teljesítőképessége határait súrolhatja. Gyermekként úgyszólván fáradhatatlan abban, hogy újabb és újabb fizikai erőpróbákat eszeljen ki a maga számára. Rendkívül kitartó. Növekedvén a harcművészetek, a jégkorong, a rögbi, az evezés, a vízilabda vagy a maratoni sportágak felé fordulhat, túlélőtúrák résztvevőjévé válhat.

Nyilas-gyerek (11. 23-12. 21)
Általában nagy mozgásigény jellemzi, ám főként rövidebb távon képes jól hasznosítani jelentős energiáit. Szeret győzni, és nem veszi jó néven, ha bárki is figyelmen kívül hagyja érdemeit, ezért lehetőleg egyéni sportágat választ. Kiemelkedő képességeket mutathat a lovaglásban, az íjászatban, a lövészetben, de a dinamikusabb csapatjátékokban sem igen marad észrevétlen.

Bak-gyerek (12. 22-01. 20)
Nem mondható kirobbanóan energikus alkatnak, azonban amibe belefog, azt végig is csinálja. Eltökéltségét előszeretettel eddzi olyan fizikai elfoglaltságok révén, amelyek során állandó akadályokkal kell szembenéznie. Ezek nemhogy elkedvetlenítenék: inkább komoly teljesítményre inspirálják. Felnőve akár hegymászó, barlangász, maratoni futó is válhat belőle.

Vízöntő-gyerek (01- 21-02. 18)
Nincs az a csúszda, vagy más mulatságos játék, amit a kis Vízöntő ki ne próbálna. Az idő múlásával kíváncsisága cseppet sem csökken, mivel pedig élvezi, ha olyasmit tehet, amit mások általában nem, az extrém sportok felé fordulhat. Sárkányrepülőként, ejtőernyősként, síugróként, magasugróként, illetve bármely meghökkentő sportágban otthon érezheti magát.

Halak-gyerek (02. 19-03. 20)
A legtöbb ügyességi játékban sutának bizonyulhat, ám vízközelben “elemében van”. Víz iránti vonzalmára korán fény derülhet – az úszás, a vízibalett, a csónakázás, a vitorlázás lehetősége mozgósíthatja, noha egyébként nem igazán energikus és tettrekész személyiség. A versenyszerű sportot lehetőség szerint kerüli, mivel nem lelkesíti az a gondolat, hogy másokat legyőzhet.

Podonyi Hedvig asztrológus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top