Baba

Mit kell tudni a jó döntéshez?

Akadnak olyan családi nyaralóhelyek is, amelyeket nem hirdet bababarát jelzõ, mégis kiválóan megfelelnek a családok igényeinek. Néhány ötlet, milyen szempontok alapján keresgéljünk, mire kérdezzünk rá az elõzetes tájékozódás során.





Szoba
Gondoljunk arra, hogy a déli, nyugati fekvésű szobák nagyon felmelegednek. Egészen pici babával praktikusabb a földszinten maradni. Érdeklődjük meg, hová lehet elhelyezni a babakocsit! Biztosítanak-e kiságyat?

Étkezés
Ha nem tervezünk egész napos túrákat, a legkényelmesebb a teljes ellátás, egyébként elegendő a félpanzió. Apartmanban lehetőség kínálkozik arra, hogy egyszerűbb ételeket megfőzzünk, de érdeklődjük meg, milyen a konyha felszereltsége.

Higiénés feltételek
Kielégítő-e a fürdőszoba, uszoda, játszótér tisztasága? Szükség esetén milyen orvosi ellátásra számíthatunk a közelben?

Programlehetőségek
Milyen szabadtéri és szállodán belüli játszóhelyet kínálnak? (Játszótér, uszoda, állatsimogató, kerékpárkölcsönzés, lovaglás). Igénybe vehető-e bébiszitter? Milyen természeti látnivalók, illetve történelmi nevezetességek vannak a közelben, amelyeket a kicsivel együtt megnézhetünk?





Megközelítés

Milyen közlekedési eszközökkel közelíthető meg? Mennyire viseli meg az utazás a gyereket?

A legfontosabb azonban, hogy tisztában legyünk azzal, ki mit vár a nyaralástól, tudjuk, minek örül majd a gyerek, minek az apa, és persze az édesanya szempontjai sem elhanyagolhatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top