Baba

Érzéki érintések

Egy finom masszázs a legszebb szerelmi vallomás a várandósság idején. Csupán néhány egyszerû fogás, meghitt hangulat és õszinte szeretet kell hozzá.

A boldogsághormonok termelődését számos kellemes és felkavaró esemény kiválthatja. Szeretkezés közben, érzelmi megrázkódtatások hatására, kellemes, simogató érintésektől kerülünk olyan boldog, lebegő állapotba, mintha a hetedik mennyországban járnánk. Hasonló érzést természetes szülés után is átélhet a kismama: a vajúdás fájdalmai után az endorfinok gondoskodnak a gyors és hatásos fájdalomcsillapításról és az elsöprő erejű boldogságról. Bőrünk számtalan idegvégződése közvetíti agyunkba azokat az érzeteket, amelyek e fontos hormon kibocsátását eredményezik. Ezért is olyan izgalmasan borzongató és egyszersmind ellazító érzés, ha társunk megmasszíroz. Persze csakis az ő meleg keze képes erre a csodára – párunk ismeri testünket annyira, hogy szívesen átengedjük magunkat érintésének.
A partnermasszázs egyáltalán nem a tökéletes technikával, sokkal inkább meghittségével éri el csodálatos hatását. Nemcsak testünknek kellemes, hanem kapcsolatunkat is ápolja. Itt az alkalom, hogy párunk a babával is ismerkedjen, beszélgessen. Lehet, hogy a magzat apró rúgásokkal válaszol is neki. A bensőséges hangulat megteremtéséhez teremtsünk kellemes meleget, gyújtsunk kislámpát, szóljon halk zene. Ha nincs masszázsolajunk, keverjünk néhány csepp illóolajat babaolajba vagy mandulaolajba, így kellemesen csúszik a kéz a bőrön, és finom illatfelhő vesz körül. A várandósnak csak gyengéd érintések esnek jól, jelezzünk párunknak, ha túl erősnek találjuk a kezét, vagy megelégeltük a masszírozást.

Gyógyszerek helyett
A masszázs nem csupán kellemes, hanem hasznos is lehet! Fejfájás, hát- és derékfájás enyhítésére is remekül beválik, így nem kell gyógyszerekhez nyúlni. A személyes törődés és odafordulás egyébként is a leghatásosabb fájdalomcsillapító.

A masszázsolajok növényi olajok és viaszok olyan keveréke, mely biztosítja a bőr síkosságát, a masszázs végére pedig felszívódik, táplálva az érzékeny bőrt.
Kneipp® masszázsolaj Wörisana:
Segíti az izmok ellazulását, megnyugvását. A masszírozás során felszabaduló meleg aktiválja az illóolajokat, így a pozitív aromaterápiás hatás is érvényre jut.
Kapható: dm és Rossmann üzletekben, jav. fogy. ár: 1.599.-

A Kneipp SPA masszázsolajai különleges kombinációi az értékes olajnak és az intenzív bőrápoló hatású mandulaolajnak. A SPA-masszázsolajok három illatban kaphatók:
Vadrózsa –finom virágillata melegen öleli át az érzékeket.
Ylang-ylang –egzotikus illata távoli világokba csábítja az érzékeket.
Homoktövis – frissítő gyümölcsillata élénkíti az érzékeket
Kaphatók: a Douglas üzletekben, jav. fogy. ár: 1,990.-

1. Hármasban





Dőljön hátra párja karjaiba, és engedje el magát. A gömbölyödő pocak körkörös simogatása mamának és babának egyaránt gyönyörűség. Kérje meg partnerét, masszírozza gyengéden az óramutató járásával megegyező irányban a köldök és az egész has körül
(Bugyi-melltartó együttes- Women’Secret)


2. Meleg ellazulás
Engedje fejét partnere kezébe. Teljes súlyát a tarkón lévő kéz tartja, a másik kéz a homlokán nyugszik. Mindkét kéz egyszerre mozog a fejtető felé. Feloldódik a feszültség, párjába vetett bizalma megerősödik
(Kombiné – Intimissimi)
3. Nyugalmas pontok







A hüvelykujjak az orrgyöknél kezdik az enyhe nyomást, majd a halánték felé simítják a homlokot, a többi ujj a halántékot fogja
(Top – Women’Secret)


 


 


 


4. Gyengéd érintések







Jólesik leereszteni a tevékeny karokat. Fogja át párja gyengéden a vállát, és apró, körkörös mozdulatokkal masszírozza meg a vállát, karját egészen a könyékig, majd vissza.
Simítsa egyenként végig az ujjait a tenyértől az ujjhegyekig
(Mider – Intimissimi)


 


 


5. Bizalmat adó erő
Élénkíti a légcserét: enyhe nyomással, körkörös mozdulatokkal masszírozza meg párja a mellkasát az egyik válltól a másikig, majd vissza
(Top – Women’ Secret)
6. Energiaforrás
Bokától a térd felé simítsa végig partnere a lábszárát. Visszafelé a kézfejjel, majd ismét tenyérrel felfelé
(Köntös és bugyi – Women’Secret, férfipóló Intimissimi)
7. Feszültségoldás




A keresztcsonttól felfelé, a gerincoszlop mellett apró körkörös mozdulatokkal lazítsuk a hátat. A hát külső szélén lefelé halad a tenyér, majd középen ismét felfelé
(Csipke együttes – Intimssimi)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top