Baba

Feláldozta életét kisbabájáért a rákos kismama

Egy rákos kismama lemondott az életmentő kezelésről, mert nem akarta elveszíteni a babáját. Mindez nem egy kórházsorozatban történt, hanem a valóságban.
Stacie Crimm
Stacie Crimm

A 41 éves amerikai asszony, Stacie Crimm, akiről az orvosok korábban kimondták, hogy nem képes teherbe esni, idén márciusban megtudta, hogy gyermeket vár. A terhességgel járó rosszullétek mellett azonban más, nyugtalanító tüneteket is tapasztalt magán: gyakran fájt a feje, kettős látása volt, néha pedig minden átmenet nélkül egész testében remegni kezdett.

Júliusban egy CT-vizsgálat kiderítette, hogy az egyedülálló kismamának gyorsan növekvő fej-nyaki rákja van. Az orvosok közölték vele, hogy azonnal el kell kezdeni nála az életmentő terápiát, a terhességét azonban emiatt meg kell szakítani. A nő néhány napos gondolkodási időt kért, majd úgy döntött, elutasítja a kezelést és kihordja kisbabáját.

Stacie augusztus közepén az otthonában esett össze, kórházba szállították, ahol két nappal később magához tért és az ágyából is felkelt, néhány órával később azonban leállt a szíve. Az asszonyt újra kellett éleszteni, az orvosok pedig ekkor úgy döntöttek, hogy császármetszéssel világra segítik a gyermekét. Az alig 1 kilós Dottie Mae az újszülöttintenzívre került, miközben édesanyja is az életéért küzdött.

Néhány nap múlva aztán Stacie szinte a csodával határos módon magához tért és a lélegeztetőgépről is levették, annyi ereje azonban már nem volt, hogy beszélni tudjon, vagy hogy aláírhassa a kislánya anyakönyvi kivonatát. A család és az orvosok azonban ekkor még reménykedtek abban, hogy esetleg mégis meg lehet menteni az anyukát. A látszólagos javulás azonban csak átmenetinek bizonyult.

Szeptember 8-án Stacie légzése és szíve is leállt,ettől kezdve már csak a gépekkel tartották életben. Mivel az orvosok ekkorra már biztosak voltak benne, hogy az anya menthetetlen és legfeljebb néhány napja lehet hátra, úgy döntöttek, megszervezik, hogy legalább egyszer láthassa a kisbabáját. Dottie-t egy speciális inkubátorban szállították át a felnőtt-intenzívosztályra, majd óvatosan kiemelték onnan és az édesanyja mellkasára fektették. Bár Stacie ekkor már szinte csak pislogni volt képes, de magánál volt, a jelen lévők beszámolói szerint percekig csak nézte a kisbabát, majd elmosolyodott.

Dottie Mae
Dottie Mae

Stacie Crimm három nappal később elhunyt.

Dottie az elmúlt hetek során megerősödött, immár 2 és fél kilót nyom és teljesen egészséges. Stacie kívánsága szerint bátyja és annak felesége nevelik majd fel. A házaspár a héten haza is vitte a kórházból a kislányt, négy saját gyermeke mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top