Baba

7 hónapos terhes nőt kényszerítettek abortuszra

Az anya állítja: nem tudta kifizetni a pénzbírságot, ezért erőszakkal elvették a babáját.
Feng Jianmei

Feng Jianmei

Forrás: Quirky China 

Sokkoló történet járja be a világsajtót: a 7 hónapos terhes anyát, Feng Jianmeit – akinek van már egy gyermeke – a Kínában érvényes „egy gyermek politika” jegyében nagyjából másfél millió forintnak megfelelő pénzbírság megfizetésére kötelezték, amiért még egy gyermeket akart vállalni. Mivel a fiatal nő családja nem tudta előteremteni a pénzt, elfogták és erőszakkal kórházba vitték. Bár megpróbált ellenállni, abortuszinjekciót adtak be neki. 36 órával később kisbabája halva született.

Az eset azonnal hatalmas felháborodást váltott ki, a helyi családtervezési osztály azonban azzal védekezik, hogy Feng nem mond igazat, senki sem kényszerítette abortuszra, ő maga döntött úgy, hogy elveteti a gyereket.

Hogy melyik oldal mond igazat, egyelőre nem derült ki, az azonban tény, hogy Kínában az abortusz a terhesség 28. hetéig engedélyezett, tehát még épp legálisan vehették el a nő gyermekét. Kínai abortuszellenes csoportok állítása szerint a horrorisztikus eset ráadásul egyáltalán nem egyedi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top