Baba

Hajat hajért: Copflevágásra ítélték a tinilányt

Példás büntetést kapott a kamasz, aki lenyiszálta egy kislány haját. Az anyja szerint túl súlyos az ítélet – te mit gondolsz?

Hajvágásra ítélte a bíró a tinilánytEgy 13 éves amerikai lány, Kaytlen Lopan egy gyorsétteremben merő szórakozásból tőből levágta egy 3 éves kislány hosszú copfját. A kisgyerek dühös édesanyja, Mindy Moss azonnal feljelentette Lopant – számolt be róla hétfőn a Fox News

Az ügy tárgyalásán a kerületi ifjúsági bíró példaértékű ítéletet hozott: a tinilányt 150 órás elzárásra ítélte, de felajánlotta, hogy a büntetés kiváltható azzal, ha az anyja helyben, a tárgyalóteremben levágja a hosszú hajú Kaytlen haját.

A bíró a 3 éves áldozat anyjára bízta a döntést, hogy elég-e, ha a tini hajából is épp annyit vágnak, amennyit az az ő lánya hajából lenyisszantott? Moss azonban ezt nem tartotta megfelelő megoldásnak, arra hivatkozva, hogy gyermeke haját korábban még sohasem vágták le, tehát szerinte a kellő büntetés az, ha Kaytlent is a teljes copfjától megszabadítják.

Kaytlen anyja végül végrehajtotta az ítéletet, és elismerte, hogy a lánya valóban büntetést érdemelt tettéért, ugyanakkor hozzátette, hogy a bíró szerinte túlságosan szigorú ítéletet hozott.

A tárgyaláson egyébként kiderült az is, hogy a Lopannak nem csupán a hajvágás volt a rovásán, de hónapokon át zaklatott egy másik tinédzsert telefonon.

Ti mit gondoltok? Helyesen döntött a bíró?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top