Baba

Ultrahangfotó helyett a magzatmodell

Az ultrahangfotó és a videó már smafu. A magzatot akár kézbe is veheted, mielőtt megszületne.

Japán mérnökök és orvosok fejlesztették ki azt a technológiát, mellyel realisztikus, háromdimenziós modellek készíthetők az anyaméhben fejlődő magzatról.

 

A magzatmodell az új trend

 

 

A modell az ultrahangfelvétel alapján egy speciális 3D nyomtatóval készül, üveggyantából és fehérgyantából. A 9x6x4 centiméteres modell lényegében a magzat kicsinyített, tökéletes mása, mely úgy helyezkedik el, ahogy az ultrahangfelvétel készítésének idején a méhben. 

Persze aki ilyen emléktárgyat szeretne, annak igencsak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis 100 000 japán jenbe, azaz átszámítva nagyjából 291 000 forintba kerül. Nyilvánvalóan a borsos árnak tudható be, hogy a szülők egyelőre egyetlen ilyen alkotással is beérik, de nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben, ha a technológia olcsóbb lesz és széles körben elterjed, akár a baba fejlődésének minden jelentős fázisáról készülhetnek modellek, és ezek aztán szépen besorakoztathatók otthon a vitrinbe.

Szerintetek szép, vagy inkább bizarr? Csináltatnátok ilyet?

Ultrahangfotó helyett a magzatmodell az új trend

 Kattints a képre és nyerj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top