Baba

Téli bőrápolás babáknak – ilyen krémeket használj!

A hideg nem rossz a babáknak, de nem mindegy, hogy bekrémezett arccal vagy anélkül indulunk harcba a mínuszok ellen.

A babák szeretnek hidegben aludni, gyerekkorunkban minket is altattak télen a teraszon vagy a kertben. A hideg levegő viszont nem tesz jót a csecsemők bőrének, ez ugyanis még nem fejlődött ki teljesen. Az ő bőrük is pont ugyanannyi rétegből áll, mint a felnőtteké, azonban annál jóval vékonyabb, a szaruréteg áteresztőbb és a védelmező képessége sem annyira fejlett. A faggyútermelés ilyen korban még minimális, és a normál baktériumflóra és savköpeny is csak lassan épül fel. Ezért különösen fontos, hogy az erre legalkalmasabb krémekkel támogassuk a pici bőrét, ugyanis a hideg levegő hamar kiszáríthatja.

Téli bőrápolás babáknak - ilyen krémeket használj

1. Lavera – mandulatejjel készült organikus arckrém, 2. Babe – kókusztejjel, E-vitaminnal és kamillával készült krém, 3. Manna – organikus sheavaj, 4. Manna – organikus kókuszvaj

Téli bőrápolás babáknak - ilyen krémeket használj

1. Alverde – körömvirágos tápláló krém, organikus, 2. Bübchen – körömvirággal dúsított arckrém, 3. Weleda – körömvirágos arckrém, organikus, 4-5. Sweetsation – körömvirággal és sheavajjal, vitaminokkal készült krém

5 tipp a babák bőrápolásához

1. Figyelj arra, hogy csak olyan krémet válassz, amelyet kifejezetten babák számára készítenek.

2. Amennyiben lehetőség van rá, válassz természetes alapanyagból készült termékeket, használj körömvirágkrémet, kókuszolajat vagy sheavajat, ezek nyugtatják és táplálják a bőrt.

3. Ami neked jó, nem biztos, hogy a babának is megfelel. Ne használjátok ugyanazt a krémet csak azért, mert a te bőröd bírja.

4. A folyadékfogyasztás ugyanolyan fontos, mint a felnőttek esetében. Ahhoz, hogy a bőr megfelelően hidratált legyen, elengedhetetlen, hogy a gyerekek elegendő folyadékot fogyasszanak. Minden babának testsúlykilogrammonként 150 ml folyadékra van szüksége. 6 hónapos kor alatt ez természetesen anyatejből (vagy tápszerből) fedezendő, eddig a korig a babának nincs szüksége egyéb „szilárd ételre”, emésztőrendszerére fölösleges terhet jelenthetnek. 6 hónapos kor után is minimum 5-8 dl anyatej vagy tápszer fogyasztása ajánlott, de ezenkívül már adható forralt víz, cukormentes gyümölcstea, hígított gyümölcs- és zöldséglé.

5. Természetes vajakból vagy olajakból készült ajakápolóval védd a babák és kisgyereke szájának vékony és érzékeny bőrét! Fontos, hogy csak olyan terméket válassz, amelyet következmények nélkül „lenyalhatnak”.

Van még kérdésed a témában? Kérdezd szakértőinket a Válaszkeresőn!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top