Baba

Igazi erszényben hordhatjuk a gyereket

Női felső és babahordozó egyben az új ruhadarab, amiben érintkezik a baba teste az anyáéval. Férfiváltozat is létezik.

Egy amerikai cég újfajta babahordozóval állt elő Kangaroo care néven, ami ruhadarab is egyben, és rögtön az újszülöttet is beletehetjük. A Gyermekszoba blog szúrta ki a darabot, amit a kenguruk ihlettek, és az a lényege, hogy a pici bőre érintkezik az édesanyáéval, aminek sok előnye lehet.



Így néz ki működésben Fotó: Milk & Baby Facebook
Így néz ki működésben Fotó: Milk & Baby Facebook

Egyrészt segíti stabilizálni az újszülött testhőmérsékletét, és könnyebben kezd el szopni – írják a gyártó oldalán. Az állandó érintkezés hatására boldogabb lehet a baba, kevesebbet sír, kiegyensúlyozottabb a szívverése, a légzése, és erősíti a gyerek és az anya közötti kötődést is.



Apa sem marad ki

Szoptatáshoz is ideális, használhatjuk ülve vagy félig fekvő helyzetben, de teljesen nem tartja meg a babát, ezért ha felállunk, az egyik kezünkkel rá kell segítenünk. Az apukák sem maradnak ki a kenguruzásból, mivel a többfunkciós ruhadarabból férfiváltozat is kapható, az ára ennek is tízezer forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top