Baba

23 évesen kezdjük értékelni anyáinkat

A kamaszkor elmúltával látjuk be: anyunak sok mindenben igaza volt.

Egy átlagos tinédzser lány 183 alkalommal vitatkozik az édesanyjával évente – állítja egy Angliában készült tanulmány. A legtöbb konfliktust anya és lánya között a visszabeszélés, a rendetlen lányszoba, valamint a randevúkkal és fiúkkal kapcsolatos témák szülik.

23 évesen kezdjük értékelni anyáinkat

A fiatal nők nagyjából 23 éves korukra jutnak el oda, hogy belátják, az édesanyjuknak sok mindenben igaza volt és értékelni kezdik mindazt, amit értük tett. A megkérdezettek háromnegyede úgy nyilatkozott: hálás az anyjának azért, ahogy nevelte, még akkor is, ha tizenévesen ezt egészen másképp gondolta. 67 százalék úgy érzi, elsősorban az édesanyjának köszönheti, hogy olyan emberré vált, amilyen ma.

A legideálisabb korkülönbség anya és lánya között 25 év. Minden ötödik nő úgy érzi, jó, ha anya és lánya a legjobb barátnőkként viszonyulnak egymáshoz, 76 százalék szerint viszont jobb, ha a kapcsolat közeli és meghitt, de bizonyos dolgok inkább titokban maradnak. A válaszadók kétharmada bevallotta, hogy a gondolattól is irtózik, hogy az édesanyjával beszélgessen a szexről vagy a fogamzásgátlásról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top