Baba

Egy mákos zsemle miatt vették el gyerekét

Azt hitték, drogozik az anya, pedig csak egy mákos zsemlét evett. Elvették tőle újszülött gyermekét.

Ki hinné, hogy egy ártatlan mákos zsemle is óriás galibát tud okozni, márpedig egy édesanyától emiatt vették el újszülött gyermekét, s veszítette el átmenetileg gyermeke felügyeleti jogát: szülés előtt mákos zsemlét fogyasztott, ami miatt a drogteszten elbukott, a vérteszt ugyanis ópiumot mutatott, írja az angol nyelvű hírportál, a Huffington Post

Egy mákos zsemle miatt vették el gyerekét

 

Az eset Pennsylvaniában történt, ahol a 2000 nanogramm/milliliter fölött büntetnek. Az ügy érdekessége, hogy a nő esetében mindössze 300 volt ez az érték, a hatóságok mégis akcióba léptek. Az édesanya, Elizabeth Mort már otthon volt kislányával, amikor egy gyámügyes megjelent, bemutatta a hivatalos határozatot, a pozitív drogtesztre hivatkozva pedig elvették tőle kislányát. A gyermek öt nap múlva kapta csak vissza, ekkorra derült csak ki, hogy a nő nem drogfogyasztó. A kórházat több, mint 140 ezer dollár kártérítésre kötelezték a bíróságok, és az eset hatására egy törvény is született, ami kimondja, hogy az újszülöttet addig nem szakíthatják el édesanyjától, amíg a teszteredmények nem százszázalékosak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top