Baba

5 tipp, ami megkönnyíti az első heteket a babával

A kisbaba születése utáni első hetek csodálatosak, ugyanakkor rendkívül kimerítőek is. Tanácsok következnek, hogy valamivel könnyebb legyen.

Ne akkor aludj, amikor a baba!

Bár kétségkívül szép elképzelés, hogy akkor aludj, amikor a babád is ezt teszi, valójában inkább még több stresszt okoz, ha mindenáron el akarsz aludni, akkor is, ha épp nem tudsz, és inkább valami mást csinálnál. Ráadásul ha a babával egyszerre szunyókálsz, jó eséllyel nem hagy majd nyugodni az a gondolat sem, hogy bármikor felébredhet.

Mindenképp pihenj!

Bármennyire szereted a babádat, alvásra és némi kikapcsolódásra is szükséged van ahhoz, hogy fizikailag és lelkileg is bírt ezt a megterhelő időszakot! Ne szégyellj segítséget kérni a párodtól vagy más családtagoktól a baba ellátásához, hogy legalább néhány órát tisztességesen tudj pihenni, illetve némi időt magadra is szánhass.

5 tipp, ami megkönnyíti az első heteket a babával

 

Emlékeztesd magad!

Hallgass olyan zenéket, melyek a fiatalabb, fesztelenebb éveidre emlékeztetnek. Bár a baba születése rengeteg változást hozott az életedbe, most már anya vagy, de fontos, hogy sose felejtsd el azt sem, hogy régebben milyen voltál. Ennek felidézésére pedig tökéletesek a zenék.

Nézegess képeket a babáról!

Talán furcsának tűnhet, hogy képeket nézegess a kisbabádról, akivel egyébként naphosszat együtt vagy. Azonban ha sikerül egy kis időt nyugalomban töltened, mégis érdemes a piciről készült fotókat végignézned, ugyanis így a hétköznapokhoz képest egy új, „költőibb” perspektívából is láthatod őt.

Vásárolj magadnak ruhákat!

Ha lehetőséged nyílik rá, egy kicsit mozdulj ki és vásárolj magadnak néhány új ruhát, ami nem kismamaruha, viszont komfortos viselet. Bár a várandósság miatt megváltozott a tested, akkor is megérdemled, hogy csinosnak, nőiesnek érezd magad. Ha nem tudsz vagy nem akarsz sokat költeni – hiszen most nyilván a baba az első –, nézz körül egy turkálóban. Biztosan találsz magadnak és a babának is néhány szuper darabot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top