Baba

Elakadt liftben szült

Beszorulni egy liftbe önmagában véve is ijesztő élmény. Pláne vajúdás közben...

Az angol Melissa Cavanagh-nál otthon, 9. emeleti lakásában indultak be a szülési fájdalmak. A párja azonnal hívta a mentőket, akik rendben ki is érkeztek, és úgy döntöttek, hogy azonnal kórházba viszik a kismamát.

Mindannyian beszálltak a liftbe, ám lefelé menet egyszer csak elakadtak két emelet között. A kismama, aki egyébként sincs oda a liftezésért, azonnal pánikba esett, a mentősök azonban megőrizték a lélekjelenlétüket, és mindent megtettek azért, hogy megnyugtassák a fiatal nőt.

Forrás: itv.com
Forrás: itv.com

Bár a kiérkező tűzoltók mindent megtettek, hogy mihamarabb kiszabadítsák őket, a  baba náluk is jobban sietett, és még odabenn, a liftben világra jött. Végül háromnegyed órás fogság után jutottak ki a felvonóból az újszülöttel.  

A szülés több mint szokatlan körülményei szerencsére nem okoztak nagyobb bajt, az anyuka és a csecsemő is egészségesek. A kislány az Ella Nicola nevet kapta: az Ellát az angol elevator – vagyis lift – szóra utalva, a Nicolát pedig az őt világra segítő mentőorvos tiszteletére.   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top