Baba

Fogamzásgátló helyett védekezz fotóval!

Itt a legújabb, természetes születésszabályozási módszer.

Fogamzásgátló helyett védekezz fotóval!Természetes, ám meglehetősen bizarr védekezési módszerrel állt elő egy amerikai cég. A méhnyakfotó-módszer lényege pontosan az, amit az elnevezése is sejtet: a nő a vagináján keresztül fényképet készít a méhnyakáról, majd az elkészült fotó alapján vizsgálja meg, hogy épp hol tart a ciklusa, fogamzóképes állapotban van-e.

A menstruáció alatt a méhnyak szilárd és alacsonyan áll, majd a peteéréshez közeledve, az emelkedő ösztrogénszint hatására a méh egyre feljebb húzódik. A cég honlapján megvásárolható egy készlet, mely a fotó elkészítését könnyíti meg, és részletes leírások is találhatók arról, hogy a ciklus mely pontján mi látható a képeken.

A kutatások szerint  manapság csupán a nők 1 százaléka védekezik természetes módszerrel. „A nőknek meg kellene érteniük a menstruációs ciklusukat, hogy mikor a legtermékenyebbek, ám a legtöbben nem teszik” – emelte ki dr. Angela Chen, a Kaliforniai Egyetem szülész-nőgyógyász professzora.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top