Baba

Kisgyerekével jár az ülésterembe a képviselőnő

Még csak 6 hetes volt a kisbabája, amikor az olasz politikusnő már bevitte az Európai Parlament egyik ülésére.

A 36 éves Licia Ronzulli olasz képviselőnő kisgyermeke mondhatni a strasbourgi Európai Parlamentben nő fel. Hathetesen már hordozókendővel kötötte fel a csöppséget politikus édesanyja, és úgy ment szavazni az ülésre, hogy így hívja fel a figyelmet a gyermekes anyák munkavállalásának nehézségeire.

Azóta mindennap beviszi magával az immár kétéves kislányát, Vittoriát az ülésekre, aki hol rajzolgat, hol édesanyját figyeli, hol pedig a plüssállataival játszik anyukája ölében, legutóbb pedig ő is nagy lelkesen szavazott.

Licia Ronzulli, aki környezetvédelemmel, az egészségüggyel és az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó parlamenti bizottságokban dolgozik, kihasználja azt a szabályt, hogy az EP-képviselőknek joguk van gyermekükkel részt venni az üléseken. Az olasz politikusnő párja és gyermekének apja az ugyancsak az EP-ben dolgozó Renato Cerioli, aki szintén a Szabadság Népe jobboldali párt tagja. Mindketten közeli barátai Silvio Berlusconinak.

Ronzulli 2009 lett EP-képviselő, megválasztása előtt ápolónőként dolgozott Milánóban és Bangladesben, majd kórházigazgató lett; idővel azonban a politikusi pályára váltott.

Már a babás képeket is imádtuk anno, de kisgyerekes fotók is végtelen elszántságról tesznek tanúbizonyságot. Kár, hogy mindig csak így lehet figyelmet kicsikarni ennek a témának.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top