Baba

Hogy ne keltsenek fel 10 előtt a gyerekek?

A szabadság bizonyos nyirbálása igen kellemetlen hatással tud lenni a szülőre, például az, hogy a gyerekek korán átjönnek és a fejünkön ugrálva követelnek mindenfélét: egy kis tejet/kakaót, mesét, közös szundikálást. Ismerjük, hát mi tagadás, fárasztó, néha jó lenne megúszni.

A szülői kreativitás sem ismer időnként határokat: szorgosan varrjuk a jelmezeket, mosolygós szendvicset gyártunk reggelire; kitalálunk játékokat gyermekeinknek, és néha magunkért is kitalálunk valami újat. Például ezt az egyébként egyszerű, egyértelmű kérésekkel teli üzenetet azért hagyták a szülők a 8 és 10 éves gyerekeiknek, hogy a következő napon hagyják őket 10-ig aludni.

Kedves, határozott levél, „Jó reggelt!”-tel kezdődik, és „szeretünk titeket”-tel végződik, közte pedig az esetleg felmerülő kérdésekre adták meg előre a választ, miszerint a reggeli müzli, nézhetnek tévét/WII-zhetnek, nem mehetnek el otthonról.

A szülők jelentése szerint sikerült, nem keltették fel őket. Ezen felbátorodva érdemes valami hasonlót kipróbálni, nem?

Hogy ne keltsenek fel 10 előtt a gyerekek? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top