Baba

Ezt is lehet egy ollóval?!

Biztos mindannyian ismerünk néhány embert, akik többnyire addig pakolgatnak, kombinálnak, transzformálnak tárgyakat, amíg azokból valami teljesen új dolog ki nem jön, rendszerint vicces, meghökkentő eredménnyel.

Elsőre talán a gyerekek ugranak be: nekik még nincs “beégve”, mit hogyan kell használni, mire jó és mire végképp tilos. Nem csoda hát, ha kissé gyermeklelkűnek érezzük azokat a felnőtteket, akik ezeket a „kell”-eket valahogy mindig ügyesen lepergették magukról, és mentek a maguk módján, a maguk útján. Victor Nunes képei épp ezeket a „kell”-eket, határokat mossa el, és hétköznapi tárgyakat pakol képeire: hol egy pattogatott kukorica kerül számtalan rajzba, hol néhány keksz, esetleg parafadugó, perec, bonbonok, tészta (előszeretettel használ ételeket). Van valami varázslatos éleslátás abban, ahogy a kész tárgyakat beilleszti a rajzba: a szaloncukor zizegős papírja így lesz a rózsacsokor összefogója, a táncoslány csodás ruhája, a dió bele grillcsirke, az olló madárcsőr és szem. Humor és játékosság jellemzi képeit, most alakuló Arcok sorozatát nézegessük gyakran, sőt biztassuk a gyerekeket, próbálkozzanak valami hasonlóval, egész biztos jó móka lesz belőle.

Igen mókás képek rajzok és tárgyak kombinációjából

Igen mókás képek rajzok és tárgyak kombinációjából

 Igen mókás képek rajzok és tárgyak kombinációjából

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top