Baba

Gyerekeknek: programtippek síszünetre

Ha nem mentetek síelni, akkor sem kell csüggedni, akad néhány klassz program a hétre a fővárosban, legalább egyik nap érdemes lesz kimozdulni.

Február 11., kedd

Két Egér (Ráday utca)

Borarti alkotóműhely
 
A Két Egérben minden héten kedden művészeti foglalkozással várják az ovisokat és a kisiskolásokat. A foglalkozást Kollár Bori tartja, a program kimondatlanul is kapcsolódik a közelgő Bálint-naphoz, most szíves díszeket tudnak készíteni a gyerekek.
A belépő 1500 Ft, jelentkezni nem kötelező, de érdemes telefonon: 210-4486.
 
Síelés helyett programok
 
Február 12., szerda, 10.30
Spárga-Tengeralattjáró
5-8 éveseknek ajánlott darab és főleg azoknak a gyerekeknek, akik szeretnének, szeretnek belefolyni a darabba. A történet a Vízivilágba visz, ahol is mentőcsapatot kell alakítani, hogy a gonosz VII. Moszat király ne győzedelmeskedjen. De nem lehet ám csak úgy akárki búvár veréb, komoly feladatok várnak a jelentkezőkre, mint például páros lábon ugrálás. Itt még a verebek is a lejutnak a víz alá, bizony, a Spárga-tengeralattjáróval! A szerző A kétbalkezes varázsló írója, Békés Pál.
Az előadás 60 perces, belépő: 1200 Ft.
 
Február 13., csütörtök
Színek, ízek, illatok… Érzékszervek élményei a kertben és a kertből
Végre egy jó kis kiállítás, ahol nemcsak nézelődni lehet és minden tilos a gyerekkéznek (is), hanem kifejezetten ajánlott a tapintás, a szagolgatás, mert itt az érzékek és az érzékelés kap óriási hangsúlyt. Kertészeti, szőlészeti és borászati termények bemutatása során egészen furcsa nevű dolgokkal is találkozhatunk, mint például: virágóra és illatpiramis. Persze feladatok és találós kérdések is várják a kicsiket.
Belépő: 1100 Ft felnőtteknek, 550 Ft gyerekeknek.
 
Síelés helyett programok
 
 
Február 14., péntek
 
15 óra: Március 15. tér
Manapság igen népszerű és szórakoztató program lett a flash-mobok szervezése, itt most piros esernyőket fognak osztogatni minden résztvevőnek, melyek várhatóan a látvány elengedhetetlen kellékei lesznek. Bár nem kifejezetten gyerekprogram, de általában igen jó hangulatú dolgok ezek, érdemes elnézni, mi sül ki belőle. 
 
Éjszakai szakvezetések
Az éjszakai vadasparktúrán az állatok gondozói vezetnek minket körbe, és mesélnek az éjszakai állatokról általános és egészen személyes történeteket is (ha valaki járt már a parkban és meghallgatta, megnézte valamelyik állatbemutatót, akkor tudja, miről van szó, ha nem, akkor melegen ajánljuk, szórakoztató és nagyon kedves), nem sokszor van lehetősége az embernek éjszaka vadállatokat megfigyelni, pláne, ha gyerek, maradandó élmény lehet.
Belépő: gyerekeknek 600 Ft, felnőtteknek 1100 Ft. Zseblámpát nem otthonhagyni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top