Baba

10 szuper Facebook-oldal anyukáknak

Az emberek többsége ma már a híreket is a Facebookon keresztül olvassa el, de innen merít ötleteket a napi menühöz vagy ahhoz is, hogy mit játsszon a gyerekével. Mert hát kinek van ideje család, munka, gyerek mellett blogokat és kreatív oldalakat böngészni az ihletért – mennyivel egyszerűbb megnyitni a Facebookot és elolvasni, ami az üzenőfalunkon megjelent. Persze ehhez az kell, hogy jó oldalakat lájkoljunk, amik megihletnek. Íme, tíz a mi kedvenceinkből!

10 szuper Facebook oldal anyukáknak1. Gyereketető

A gyógypedagógus hatgyermekes édesanya ötletei, praktikái és persze fantasztikus lapbookjai, aminek segítségével a világon mindent meg lehet tanítani. Receptek, fejlesztési ötletek, letölthető feladatlapok, hírlevél nemcsak kisebb, de hiánypótló módon idősebb gyerekek számára is.

 

10 szuper Facebook oldal anyukáknak2. Mami gyógyít

Két gyermekorvosnő Facebook-oldala, ahonnan érthetően, mindenféle ezoterikus humbug, túlzás nélkül tájékozódhatsz a gyerekbetegségekről, gyógyításaikról, megelőzésükről a legfrissebb kutatási eredmények, tanulmányok, szakcikkek felhasználásával. Hiteles, tudományos – mégis egyszerűen érthető és megbízható.

 

10 szuper Facebook oldal anyukáknak3. Nevelj kétnyelvű gyereket!

Nem kell ahhoz külföldön élni vagy külföldi férjet keresni, ha az ember az első pillanattól kezdve kétnyelvűvé akarja nevelni a gyerekét. A nyelvtanár anyuka saját kislányával bizonyítja, mennyi lehetőség, mulatság és játék vár azokra, akik szeretnék gyereküket bevezetni egy másik nyelv rejtélyes világába.

 

10 szuper Facebook oldal anyukáknak4. Időtetrisz

Ha négy kreatív anyuka összeáll, akkor a gyerek, a munka és a háztartás mellett még blogolni is marad idejük. Persze fontos, hogy minden egyes ötletük bombabiztos, egyszerű és nagyon jól működő legyen, ha lehet olcsón, csupa olyan dologból, ami amúgy is van otthon. Csak meg kell látni a lehetőséget – és persze megtalálni az időt is. Mert hát azt mind tudjuk, a legtöbbször az a legnagyobb kihívás.

 

10 szuper Facebook oldal anyukáknak5. Kreatív anyukák klubja

Ezen az oldalon nem csak a külföldi magazinok ötleteit láthatod – végre egy hely, ahová te is bátran feltöltheted a saját ötleteid, terveid. Ha lájkolod az oldalt, egy olyan közösség tagja lehetsz, akik a nap minden percében kreatívak – és biztos, hogy az ő ötlettengerükben te is találsz majd olyat, amit érdemes követni.

 

10 szuper Facebook oldal anyukáknak6. Papírműhely

Egy grafikus anyuka súlyos papír-írószer mániával és rengeteg ötlettel, ingyen letölthető sablonokkal, mintákkal és ötletekkel arról, mihez is kezdhetünk akkor, ha valami igazán szép mintájú papír kerül a kezünkbe.

 

10 szuper Facebook oldal anyukáknak7. Krokotak

Több ezer kép, kreatív ötlet van itt minden témában. Bár az eredeti oldal bolgár nyelvű (és angol verziója is van) ettől még simán rá lehet kattanni. A képes útmutatók mindenféle nyelvtudás nélkül tökéletesen eligazítanak. Rengeteg nyomtatható, letölthető sablon és millió ötlet, hogyan csinálj origamicsirkét vagy ruhacsipeszből nyulat. Meglepően egyszerű és jól működő ötletek minden nap.

 

10 szuper Facebook oldal anyukáknak8. Csöppkeblog

Három kisfiúval muszáj találékonynak lenni – a háztartás, a játék, a főzés mind-mind olyan kihívás ennyi apróság között, amely naponta kreatív megoldásokat kíván. Ám a Csöppkeblog szerzője nagyszerűen kézben tartja a család életét, és kreatív ötleteiből sokat lehet tanulni.

 

10 szuper Facebook oldal anyukáknak9. Gyerekkel otthon

“A társadalom folyamatos nyomás alatt tart, hogy azt érezd, otthon ülve nem sokat érsz, de ez félrevezető agymosás. A legmagasabb hivatást töltöd be” – írja a háromgyerekes, hívő református anyuka, aki büszke arra, hogy otthont teremt. Egyszerű, olcsó, vidám ötleteiből mások is tanulhatnak.

 

10 szuper Facebook oldal anyukáknak10. HowToBeADad

Azaz hogyan legyél apa. Nem mintha a blogot és Facebook-oldalt fenntartó két apuka ezt pontosan tudná, de mint mondják, nem félnek szakértőnek tettetni magukat, hiszen az alváshiányos állapotban töltött évek alatt ezt is megtanulták. Vicces képek, frappáns ötletek – az apák szemszögéből. Angolul, de elég könnyen érthetően.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top