Baba

Hordható mobiltelefonnal követheted a gyereket

Digitális póráz, vagy a biztonság záloga?

Csuklón hordható mobiltelefont készítettek gyerekek és persze aggódó szüleik számára. A készülékről egyetlen gombnyomással, sőt hangvezérléssel is hívhatók az előre beprogramozott számok, de a szülő szabályozhatja azt is, hogy milyen telefonszámokról fogadhat hívást a gyerek. Sőt megadhat olyan számot is – értelemszerűen leginkább a sajátját –, melynek esetében a gyerek nem döntheti el, hogy akarja-e fogadni a hívást, hanem a telefon automatikusan felveszi azt, vagyis a szülő bármikor élő közvetítéssel kapcsolódhat be a gyerek életébe.

Mindemellett a masinában követő is található, így a szülő az interneten keresztül térképen ellenőrizheti, hogy hol tartózkodik épp a gyereke. Vagy legalábbis hogy hol található a készülék, ami elvileg a csemete csuklóján van.

A készülék tehát szinte teljes ellenőrzést biztosít a szülőnek a gyerek élete felett olyankor is, ha fizikailag nincs mellette. Ez egyfelől persze biztonságot nyújt, másfelől túlzásnak tűnik. Nem beszélve arról, hogy jó-e például az, ha a gyerek akár a legkisebb, helyben is megoldható probléma kapcsán is azonnal, hanghívással telefonálhat haza a mamának az oviból?!

Hordható mobiltelefonnal követheted a gyereket

Forrás: gizmodiva.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top