Baba

Vizet a babának és a mamának!

Nyár van, meleg van. Fokozottan fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszunk. Na de mennyit: minimum 2 litert, vagy mégsem? És a bébik mennyit?

Minden nyáron tele vannak a netes lapok az okos cikkekkel, amelyek arról szólnak, hogy napi több liter vizet meg kell innod, mert különben jaj neked, ki-, de legalábbis elszáradsz, és nem éled meg a telet. Arról keveset írnak, hogy a napi 2 liter (vagy több) folyadékszükséglet nem egyenlő a vízivással.

Vizet a babának és a mamának

 

A picik folyadékszükségletéről még több hülyeség kering. Rengeteg helyen olvasható, hogy napi egy liter kell nekik. Ez azonban csak félig igaz. Ennyi a folyadékszükségletük valóban, de nem nagyon akad olyan 1 éves, aki ennyi vizet elkortyolna egy nap alatt. Ahogy nálunk, úgy náluk is beleszámít a kaja folyadéktartalma (a dinnyének közel 90 százaléka, de a lédús baracké is 70 körül van!), és persze az anyatej is, ha még cicizik az apróság. És ez nem is olyan kevés.

Akkor mennyi is a valós szám, amennyi vizet meg kell inniuk? Tud meg a Baba Séf blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top