Baba

Ötletek vakációra: játékvariációk kendővel

Ha gyermekeinknek egy szokatlan, de sokféleképpen felhasználható "alapanyagot" adunk játék gyanánt, meglátjuk, határtalan a fantáziájuk! Nagyon sokáig le tudják kötni magukat egy-egy alapholmival is. A mai legyen mondjuk egy nagy kendő. Ötleteket is adunk, ha ők esetleg már kifogynának belőlük.

Elsőre ne szóljunk bele, mit játszik vagy játszunk a kendővel. Hagyjuk, hadd fedezze fel a gyermek a lehetőségek egy részét. Utána segítsünk csak és javasoljunk további ötleteket, lehetőségeket. Ha nem lenne otthon strand- vagy más nagyobb méretű kendőnk, akkor egy kiszuperált terítő vagy vékony lepedő, takaró is remek.

  1. Lehet varázskendő: aki felveszi (palástként), az láthatatlan lesz. Remek móka úgy tenni, mintha nem látnánk a másikat.
  2. Terítsük az asztalra vagy egy-két székre, és akkor sátorozni is lehet alatta. Lehetünk indiánok vagy nomádok, de táborlakók is.
  3. Földre terítve varázslatos repülőszőnyeg is lehet, mellyel bárhová ellátogathatunk. Repüljünk el idegen tájakra vagy mesebirodalmakba. Bízzuk az utazást a gyermekre – ő hova szeretne menni? De játszhatunk felváltva is – biztosan érdekli a kicsit, szülője hova viszi a varázsszőnyegen. Ha van nagyobbacska gyermekünk is, ekkor tanítgathatjuk is a földrajzra: most repülünk el Európából, irány Ázsia! Itt láthatod Oroszországot mondjuk, stb.
  4. Ha valaki magára teríti (óvatosan, hogy kilásson, ha sűrűbb szövésű a kendő/takaró/terítő), akkor lehet benne szellem is! Hú, de rémisztő! Meneküljünk! Fogócskára jó, de vigyázzunk, a legkisebbek könnyen túlzottan is beleélhetik magukat és megijedhetnek.
  5. Ha magunkra, a hátunkra terítjük, akkor páncélos lovagok vagy hercegnők is lehetünk benne! Merre van a tűzokádó sárkány vagy a megmentő herceg?

Még több ötlet a Családanyu blogon!

Ötletek vakációra: játékvarrációk kendővel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top