Baba

Így szerettesd meg a zöldséget a gyerekkel!

Bizony a gyerekeket nem mindig könnyű rávenni, hogy zöldséget is egyenek, de némi kreativitással nem is olyan nehéz. Bloggerünk megmutatja, ő hogyan csinálja. Nemrég a cukkini volt náluk terítéken.

“Anya! Gyere, nézd mekkora!” – kiáltott fel Máté a múlt héten, amikor meglátta a szépen meghízott cukkinit a kertben. Mekkora öröm volt: mert a cukkini nagyon hálás növény, a kezdő kertészek is nyugodtan próbálkozhatnak vele. Így aztán nem volt kérdés, a cukkini is terítékre került.

Hogy mi készült belőle? Töltött cukkini, nagyon finom, könnyű étel, a család kedvence lett. Recept: a cukkiniket meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük a magokat. Sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük darált húsból készült pörkölttel, majd sajtot reszelünk rá. Olajozott tepsiben kb. 180 fokon megsütjük. A készülődésbe persze a gyerkőcöket is bevonjuk: a nagyobb gyerekek segíthetnek a zöldség pucolásában, kisebbek reszelhetnek sajtot.

Így szerettesd meg a zöldséget a gyerekkel!

Játékkal is népszerűsíthetjük a zöldségeket. Itt van például a nyirbálós: hirdetési újságokban keressünk zöldségeket, gyümölcsöket, vágjuk ki azokat. Gyakoroljuk a növények neveit, csoportosítsuk őket (pl. zöldség vagy gyümölcs, szín alapján, vagy hogy a növény melyik részét esszük meg). Ezeket a kivágott képeket ragasszuk fehér lapra, vagy laminálhatjuk is.

Még több zöldséges játék és meseötlet A napfény illata blogon!

Így szerettesd meg a zöldséget a gyerekkel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top