Baba

Miért nem gyártanak gyerekruhát a gyerekeknek?

Miért kell kis felnőtteket csinálni az apróságokból? És egyébként is hova tűntek a praktikus gyerekruhák?

Ez egy tipikusan olyan kérdés, amit csak akkor értettem meg, amikor a lányom megszületett, és leöntötte a szupermenő, gyerekekre egyáltalán nem való szövetkabátját. Merthogy beszereztem nagyon szép és annál használhatatlanabb gyerekruhákat dögivel. A trend ugyanis azt diktálja, hogy vegyünk a kicsiknek olyan ruhákat, amilyeneket mi is szívesen hordanánk. Aztán nézzük végig, ahogy abban kúsznak-másznak és rákenik az ebédmenüt. Mert a gyerekek ilyenek, hát nem elképesztő, hogy nem tudnak vigyázni a ruháikra? Hát miért nem csak ülnek egész nap és könyvet lapozgatnak? Ja, mert gyerekek, és ez így van rendjén. Arról nem is beszélve, hogy minél “felnőttesebb” egy ruha, annál kényelmetlenebb nekik. A legtöbb áruházban azonban valahogy ezt nem veszik figyelembe, és bár a boltok polcai roskadoznak a szebbnél szebb daraboktól, valahogy mégis nagyon nehezen veszek jó ruhát.

Kim Kardashian lánya, North
Kim Kardashian lánya, North “kis felnőttnek” öltöztetve

Csúnya és praktikus darabokat persze találnék, de azt pont annyira nem vagyok hajlandó megvenni, mint amennyire a szép és használhatatlanokat. Hetek óta keresek például belül bélelt kötött sapkát, olyat, aminek van megkötője. A sima sapkák ugyanis sorra Pircsi orrán kötnek ki. De ugyanígy nem találok rendes overallt vagy babakocsiba való kiscsizmát sem. Az overallokra ugyanis sokan olyan kapucnit tesznek, aminek szőrből készült a szegélye, ami piciknél egyáltalán nem praktikus. A téli cipőkbe pedig teljes képtelenség berakni a lábukat. Persze szövetkabátból és csipkés bébiharisnyából van választék rendesen, de azt hordja inkább Harper Seven Beckham. És ha már a celebgyerekeknél tartunk, akkor bennem az is felmerül, hogy miért nem lehet őket színes holmikba öltöztetni? Hát nem iszonyú lehangoló Kim Kardashian cuki lánya talpig feketében meg szürkében? Szerintem de. Ti mit gondoltok erről? És hol veszitek a gyerekruhákat?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top