Baba

Különös plakátok szoptatós anyukáknak

A gyereked azt eszi, amit te is – ezzel a szöveggel és sokak szerint "sokkoló" plakátokkal hívja fel a figyelmet egy brazil gyermekgyógyászati szervezet, az SPRS. A képeken az anyukák melleire hamburgert, üdítőt, fánkot festettek.

A reklámokon szoptatós anyukák melleit festették különböző junk foodokra, arra utalva, hogy ha egészségtelen ételeket fogyasztunk anyukaként, a gyermekünket is ezzel tápláljuk. Egy friss tanulmány szerint a helyes táplálkozást követő nők gyermekei nagyobb valószínűséggel hordoznak rákellenes géneket, mint azok, akiknek édesanyja egészségtelenül táplálkozott.

Különös plakátok szoptatós anyukáknak

A hirdetések arra figyelmeztetnek, hogy milyen hatással lehetnek az egészségtelen ételek a még meg sem született gyermekekre. Robert Waterland, a Baylor Orvostudományi Főiskola Gyermekgyógyászati Molekuláris és Humángenetikai Részlegének egyetemi docense elvégzett kutatása szerint a terhes anyukák egészséges táplálkozása olyan génvariáns kifejlődését segítheti elő, amely képes legyőzni a kialakuló daganatokat.

A folytatásért kattint a Girlpower caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top