Baba

Vigyázat anyukák! A picik a vegyszereket választják a játékok helyett – videó

Egy holland reklámügynökség készítette az alant látható videót azért, hogy felhívják a szülők figyelmét arra a nagyon is valós veszélyre, amit a háztartásban lévő vegyszerek jelentenek a pici gyerekekre.

Engem különösen szíven ütött a videó, mivel épp a napokban pakoltam el az összes vegyszert a legmélyebb szekrény legmélyére, miután a babám már mindenhova őrült gyorsasággal képes elnégykézlábazni. Ő még csak 10 hónapos, de már potenciális veszélyforrás számára minden vegyszer, rögtön megnyalogat, megcsócsál mindent, ami a keze ügyébe kerül, nem tenne mást a vécétisztítóval sem.

Megdöbbentő adat, de a videó szerint Hollandiában 7500 háztartási vegyszerek miatt bekövetkezett baleset történik évente, és a nagy részük a kicsiket érinti. Annak érdekében, hogy szülők komolyan vegyék ezt a veszélyt, a filmben pici gyerekeket állítottak olyan döntési helyzet elé, ahol választaniuk kellett egy játék és egy mérgező háztartási termék között.

Olyan rejtett kamerát használtak, amiben szemmozgást követő szenzor és szívritmus figyelő monitor van, így a vizsgálatot vezető csapat láthatta pontosan, hogy a gyerekek melyik tárgyra adják az intenzívebb fizikai reakciókat. A kicsik több mint 50 százaléka a vegyszerek iránt vonzódott jobban, ezen belül pedig 82 százalékban a fehérítő volt nekik a legszimpatikusabb.

Nagyon egyszerű üzenete van ennek a videónak, amit minden egyes szülőhöz itthon is el kellene juttatni: ne adj választási lehetőséget a gyerekednek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top