Baba

Megvan az ítélet az elvérzett szekszárdi kismama ügyében

Egy-egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték nem jogerősen azt a két nőgyógyászt, akik egy kismama halálát okozták Szekszárdon, 2012-ben.

A Szekszárdi Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek az orvosokat, és az egy évre felfüggesztett szabadságvesztés mellett 600-600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta őket.

2012. július 3-án este egy terhes nőt vittek a szekszárdi kórházba erős vérzéssel, a kismama a tizenhatodik hétben volt. A két orvos eltávolította a magzatot. A vérveszteség miatt a nő sokkot kapott, és összeomlott a keringése. Másnap hajnalban egy harmadik orvosa eltávolította az asszony méhét, akinek ennek ellenére nem javult az állapota, és négy nap múlva meghalt.

A bíróság szerint a nő ellátása közben az orvosok többször megszegték foglalkozásuk szabályait. Nem keresték a szokatlanul nagy vérveszteség okát, és a kellő időben nem végezték el a méh eltávolítását, ami esélyt jelentett volna a beteg életben maradására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top