Baba

Az internet haragja zúdult egy apára, mert játék konyhát készített a 2 éves fiának

Dan Andrew Hook csupán annyit tett, hogy két kezével összerakott egy játék konyhát a kétéves kisfiának. Aztán ezt lefotózta és a képet feltette az Imgur képmegosztó oldalra, ahol rárepült az internet összes homofób trollja.

Mi visz rá valakit, ráadásul ilyen sok embert, hogy egy ártatlan kis kétéves gyereket mindenféle homofób jelzővel illessen? Egy egyszerű játék konyha miatt. Pedig a konyha még csak nem is kifejezetten nőknek való, gondoljunk csak a világ legnagyobb séfjeire, akik mind férfiak. Őket is megdobálják és “lebuzizzák” az utcán vajon, mert naphosszat a konyhában vannak? Aligha.

Miután Hook posztolta a képet a konyháról, mindenre számított, csak ilyen negatív reakciókra nem.

Az emberekben valamiért érzékeny pontot talált el a kis konyha, úgy 177 komment után kezdtek eldurvulni a dolgok. Sok dicsérő hozzászólás mellett megjelentek az internet szülőtrolljai és kegyetlen gyalázkodásba fogtak, azzal vádolva az apát, hogy azért csinálta ezt a konyhát, hogy így nevelje “buzivá” a gyerekét. Hook megvédte a fiát, ezt írta vissza a gyűlölködőknek:

“Hogy teljesen őszinte legyek: bekaphatjátok. Akárhányszor a fiammal múzeumba, áruházba megyünk, mindig a konyhai felszerelések közé veszi be magát. Mindig főzni akar és szeret segíteni nekünk is a konyhában. Ezért úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lesz neki konyhát ajándékozni. Sőt ha Barbie babát szeretne, akkor azt is megkapná. Az ő döntése, hogy mi érdekli és mivel szeretne játszani, nem az enyém.”

Az internet haragja zúdult egy apára, mert játék konyhát készített a 2 éves fiának

Volt már erre sok példa, hogy egy szülő megadja a gyereknek a választás jogát és nem akar helyette játszani.

Pár hete olvashattunk egy olyan apáról, aki hagyta, hogy a kisfia Elza-jelmezbe öltözzön, néhány hónapja pedig egy másik apa mosolyogtatott meg minket olyan képpel, amin a fia egy Ariel babával játszik. Ugyanis bármily furcsa, de a pici gyerekek fejében még nem léteznek a nemi sztereotípiák.

Az ilyen megengedő szülőket kritizálók szerint mind megdöglünk papucsban, akik hagyjuk, hogy a gyerekek megválasszák a játékaikat. Valószínűleg attól rettegnek mélyen, hogy ha a gyerek nem a szerintük “normális”  játékokkal játszanak, akkor az egész társadalom rendje nem tartható fenn és eljön a világ vége.

Pedig a mi gyerekeink, akik lányként autóznak, és fiúként Barbie babáznak vagy főzőcskéznek a kis konyháikban, köszönik, de szépen fel fognak nőni, mert nem erőltetjük rájuk, hogy “a fiúk nem játszanak ilyennel” vagy “viselkedj úrihölgyként”, és nem romboljuk le az önbizalmukat. Mert ha azt mondjuk egy pici gyereknek, hogy butaság, hogy ilyen lányos/fiús játékokkal szeretne játszani, akkor az önbizalmában tehetünk kárt. Inkább hagyjuk békén őket a nemi sztereotípiákkal és hadd legyenek egyszerűen csak gyerekek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top