Baba

Több lombikbébi születhet egy magyar felfedezésnek köszönhetően

Egy magyar kutatók által kidolgozott módszer segítségével minden második mesterséges megtermékenyítéssel fogant embrióból gyermek születhet.

Komoly áttörést hozhat a gyermekek születésében egy, a múlt év végén zárult kutatási program, melyet a pécsi és a szegedi egyetem közösen végzett. Megfelelő technika kifejlesztésével ezután képesek lesznek előre jelezni, hogy a mesterséges megtermékenyítés során sikeres lesz-e a terhesség – írja a Híradó.hu.

Több lombikbébi születhet egy magyar felfedezésnek köszönhetően

 

A lombikprogram során csak az anyaméhbe való visszaültetést követően derül ki, hogy életképes marad-e a petesejt, ám a magyar kutatók megtalálták azt az anyagot, melynek segítségével már a visszaültetést megelőzően meg lehet határozni, hogy életképes-e az embrió.

Ha a tudományos eredményből a mindennapi gyakorlat számára használható tesztet tudnak fejleszteni, az körülbelül 15 százalékkal növeli meg a lombikbébi módszerek eredményességét – magyarázta Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora a Kossuth Rádióban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top