Baba

5 tévhit a terhességről

A terhesség különleges állapot, nem véletlen, hogy rengeteg tévhit tapadt hozzá az idők folyamán.

A terhesség alatt rengeteg probléma adódhat, teljesen felesleges még alaptalan tévhitek miatt is aggódni.

A stressz minden formája árt a magzatnak. Kiderült, hogy nem egészen így van: a mérsékelt szintű stressz még jót is tesz neki, mert serkenti az idegrendszere fejlődését. A terhességük alatt mérsékelt szintű stresszt megélt nőknél azt találták, hogy kéthetes babájuk “észjárása” gyorsabb, kétéves gyermekük motoros és mentális képességei pedig fejlettebbek voltak, mint stresszmentesen fejlődött társaik gyermekeié.

A terhesség alatt nem ajánlott édességet enni. Egy fontos kivétel azért akad: a csokoládé. A rendszeres csokievés csökkenti a preeklampszia kockázatát, a baba pedig bátrabb és mosolygósabb lesz a hatására.

A mérsékelt csokievés kifejezetten jót tesz a babának
A mérsékelt csokievés kifejezetten jót tesz a babának

A terhes nők kerüljék a testedzést. Vizsgálatok kimutatták, hogy a terhességük alatt is aktívan mozgó nők magzatainak szívműködése jobb, a születési súlyuk sem kifejezetten magas, és felnőttként intelligensebbek lehetnek.

A terhes nők ne egyenek tengeri halat és herkentyűket. Valójában az omega-3-zsírsavban gazdag tengeri halak fogyasztása kifejezetten jót tesz a fejlődő magzat agyának: nemcsak a szellemi, de a motoros képességeik is jobbak lesznek később.

A terhesség csak a szülésre való előkészület. Sokkal több ennél. A nő egész későbbi életére, egészségi állapotára hatással lévő állapot, aminek intenzív kutatása jelenleg is zajlik. 

Forrás: parents.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top