Baba

Nyílt levél a férjemhez az első babás évünkről

Egy kanadai anyuka, Tiffany Austin írta le nyílt levélben mindazt, amire szülés előtt kellett volna elmondania a férjének, ha lett volna tapasztalata a babás életről. Egy évvel a baba születése után már tudja, hogyan készíthette volna fel a férjét az előtte álló nagy feladatra. Az ő levele következik.

“A férjemnek.

Az életünk a lehető legjobb és legrosszabb módon változik meg hirtelen. Ahogy a szülés időpontja viharos gyorsasággal közeledik, szeretném, ha felkészülnél rá, hogy ez a nagy utazás a babánkkal milyen hatással lesz a kapcsolatunkra.

A következő hónapokban kérlek emlékezz rá, hogy szeretlek, még akkor is, ha nem mutatom ki annyira.

Tudd, hogy szeretlek, amikor túl fáradt vagyok beszélgetni veled vagy ahhoz, hogy törődjek olyan dolgokkal, mint a Trónok Harca vagy az esti híradó. Túl nagy erőfeszítést jelent követni a történéseket, a hírek pedig olyan átkozottul lehangolóak, hogy nem bírom végignézni sírás nélkül. Sírás pedig enélkül is akad bőven most a napjaimban.

“Nyílt levél a férjemhez az első babás évünkről

Tudd, hogy szeretlek, amikor hirtelen nincs időm senki másra, csak erre a kis földönkívülire, aki átvette a hatalmat fölöttem. Biztos, hogy lesz olyan időszak, amikor úgy tűnhet számodra, hogy már nem is ebben a világban élek, és arra sincs időm, hogy az alapvető tisztálkodásig eljussak. Kérlek, ne vedd magadra, ez nem rólad szól, csak sokkal nagyobb munka az, hogy életben tartsak egy másik embert, mint azt valaha képzeltem.

Tudd, hogy szeretlek akkor is, amikor érzelmi kitöréssel válaszolok, ha megkérdezed, mit csináltam egész nap.

Őszintén, fogalmam sincs, mivel voltam annyira elfoglalva, de az biztos, hogy határozottan fárasztó volt. Tudnod kell, hogy most van a legnagyobb szükségem rád. Szükségem van rád, mert úgy érzem, elbuktam anyaként. Nem tudom elég jól csinálni. Azt sem tudom, mit csinálok az időm nagy részében, és rettenetesen félek. Szükségem van a bátorításodra, hogy elmondd, jobb lesz idővel, és leginkább szükségem van arra, hogy azt mondd, jó anya vagyok.

Nehéz lesz ez az első év. Lesznek olyan napok, amikor mindketten inkább megszöknénk. Lesznek olyan napok, amikor azt hisszük, nincs szükségünk egymásra. A kapcsolatunk megváltozik, de ha összetartunk, akkor átalakulhat egy sokkal gazdagabb és mélyebb kapcsolattá. Ebben a szülőségnek nevezett kalandban pilótatársakká válunk, a fizetségünk pedig az, hogy láthatjuk, ahogy növekszik a mi kis élő, lélegző csodánk.

Túl leszünk ezen is… és ráébredünk, hogy mennyit fejlődtünk közben, önmagunk egy sokkal jobb verziójává váltunk. Egy nap visszanézünk majd, és látjuk, hogy megérte a sok küzdelem. Ebben teljesen biztos vagyok.

Szeretettel, a feleséged”

Huffington Post

Olvass még többet az első babás évről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top