Baba

Megható levelet írt a szülészorvos azoknak, akik elvesztették kisbabájukat

Az egyik legnagyobb tragédia, ami történhet egy szülővel, ha elveszti a kisbabáját. A texasi újszülöttgyógyász doktornő ezeknek a szülőknek üzent.
Megható levelet írt az újszülöttes orvos azoknak, akik elvesztették kisbabájukat

 Dr. Karen E. Johnson, a texasi gyerekkórház neonatológiai osztályának orvosa, rengeteg újszülött kisbaba életéért küzdött már. A doktornő azonban jelen volt olyan pillanatokban is, mikor nem lehetett segíteni a csecsemőkön. Ezért pontosan ismeri a szülők fájdalmát, és most egy megható nyílt levélben szólt hozzájuk.

Neonatológusként a legbetegebb babáknak segítek a kórházban.

Ez a levél azoknak a szülőknek szól, akikről senki nem akar beszélni. Akik nem kapnak születési jóhírt. Nem tapasztalják meg az első lépteket, az első mosolyt. Akik búcsút intenek, mikor üdvözölniük kellene.

Mikor megtudjátok a várandósság hírét, izgatottak lesztek: anyuka leszek! Apuka leszek! Aztán az első ultrahang, az első szonogram még több izgalmat hoz. Ahogy a várakozás is: milyen lesz a baba személyisége, hogy fog kinézni. Eszetekbe se jut, hogy ezt sosem fogjátok megtudni.

Aztán jön egy telefon, hogy nincs minden rendben. Kapaszkodtok a reménybe, hogy hátha tévesek a teszteredmények, szakemberek sorával konzultáltok, de sajnos semmi remény. A tesztek nem hazudnak, a babátok nem fog egészséges életet élni.

Éjjeleket virrasztotok át, gondolkoztok, mit csináltatok rosszul? Semmit sem csináltatok rosszul, és mi azért vagyunk, hogy segítsünk. Az én munkám nem ér véget a rossz hírrel – ott kezdődik csak igazán.

Megható levelet írt az újszülöttes orvos azoknak, akik elvesztették kisbabájukat

Attól függetlenül, hogy mennyi ideig él a gyermeketek, minden kisbaba szeretetet kap. Mi azon ügyködünk, hogyan tegyük kényelmessé ezt az időszakot a baba és a szülők számára, hogyan tartsuk őket együtt az elsőtől az utolsó lélegzetig. Segítünk megőrizni ezeket az apró emlékeket is, felvételekkel, fotókkal. Értékelünk benneteket, mint szülőket, hiszen azok vagytok, akármilyen kis ideig is tart, életet adtatok egy gyermeknek.

A gyermek örökre a tietek marad, és ti örökre szülők lesztek.

Forrás: Today

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top