Baba

Barátnője örökbe fogadott lányát szoptatta, miután elvesztette újszülött lányát

Mikor megtudta, hogy legjobb barátnője újszülött kislányt fogadott örökbe, egy percig se gondolkodott: azonnal felajánlotta a tejét.

“Akkor még egyáltalán nem gondoltam, hogy valami rendkívüli dolgot csinálok” – kezdi a most 30 éves Sarah Rieke a Daily Mail című brit lapnak. Hozzáteszi, alig pár nappal korábban, a szülés után veszítette el kislányát, és bár összetört a veszteség hatására, akkor és ott úgy érezte, segítenie kell.

“Lauren és férje nem sokkal azután jelentkeztek örökbe fogadó szülőknek, hogy kiderült, gyermeket várok. Legjobb barátnők vagyunk, ezért abban az időben sokat jártunk össze, és tervezgettük, hogyan neveljük majd közösen a gyermekeinket. Azt szerettük volna, ha ők is a legjobb barátok lesznek majd, úgy, mint mi.”

Az élet azonban közbeszólt. Sarah várandósságának 20. hetében kiderült, hogy várva várt kislánya súlyos rendellenességgel fejlődik. “Az orvosok felkészítettek rá, hogy ha végigcsinálom a terhességet, a lányom valószínűleg akkor sem éli túl a születését” – magyarázza Sarah, majd hozzáteszi, Evie mindössze négy órát élt a születését követően.

Barátnője örökbefogadott lányát szoptatta, miután elvesztette újszülött lányát

“Teljesen összetörtem. Egy hétig a lakásból se voltam hajlandó kimozdulni. A következő hétre valamelyest enyhült a gyász, és mert még mindig volt tejem, úgy döntöttem, felkeresem Laurent és felajánlom neki a tejet.” Sarah végül szoptathatta is a kis Arsemát, ami bevallása szerint a lelkének is jót tett.

“Az, hogy szoptathattam őt, segített abban, hogy feldolgozzam a veszteségemet. Persze nyilván voltak olyan pillanatok, mikor azt kívántam, bárcsak a saját gyermekemet szoptathatnám, ennek ellenére csodás és bensőséges pillanatok voltak ezek, és segítettek átlendülni a legnehezebb időszakon.”

Olvass még többet barátság témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top