Baba

Magára hagyta a gyámhatóság a Recsken meghalt kisbabát

Lezárult a minisztérium vizsgálata, ami megállapította, hogy a gyámhatóság és a család- és gyermekjóléti szolgáltató is hibázott a június elején a szülők gondatlansága miatt meghalt recski csecsemő ügyében.

Mind az elsőfokú gyámhatóság, mind a család- és gyermekjóléti szolgáltató helytelenül értékelte a gyermek veszélyeztetettségének mértékét – derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának most lezárult vizsgálatából, amiről az Index ír.

A két hónapos babát az apja ejtette el, a pici hassal a kályha szélének, fejjel a kályha tetejének esett, majd a földre esve feje egy téglának csapódott. Az apa és az időközben hazaért élettársa úgy ítélte meg, hogy ezért még nem kell a gyereket orvoshoz vinni.

A kisfiú állapota persze rosszabb lett, így hajnalban mégis elvitték az orvoshoz, de a kicsi életét így már nem tudták megmenteni. Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a halál oka koponyatörés.

Az apa előzetesbe került, az anya szabadlábon védekezhet.

Az eset idején a szülők ellen már folyamatban volt egy eljárás gyerekbántalmazás miatt, és egy másik gyereküket már el is vették tőlük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top