Baba

16 millió dolláros kártérítést kapott a nő az elbaltázott szülés miatt

A nő számára annyira fájdalmas és traumatikus volt negyedik gyermekének megszülése, hogy beperelte a kórházat – 16 milliót nyert a tárgyaláson.

Caroline Malatesta negyedik gyermeke születéséhez az alabamai Brokwood Medical Centert választotta. Azért esett erre az intézményre a választásuk, mert a centrum azt ígérte, fájdalommentesen és természetesen szülhetnek az anyukák, úgy, hogy ez számukra is feltöltő élmény lesz.

16 millió dolláros kártérítést kapott a nő az elbaltázott szülés miatt
Caroline negyedik gyermekével

A kórház azonban nem felelt meg Caroline várakozásainak: ahogy megkezdődött vajúdása, a dolgok nem úgy alakultak, ahogy ígérték. Azt mondták, saját maga hozhat kényelmes ruhát, mégis kórházi köpenyt kellett viselnie, az orvosok ígéreteivel szemben a nővérkék rápirítottak, hogy feküdjön a hátára, noha azt nagyon kényelmetlennek érezte.

A nővérek nem válaszoltak Caroline kérdéseire, sőt kimondottan durván viselkedtek vele. Mikor az asszony más, kényelmesebb pozíciót vett volna fel, az egyik nővér megragadta csuklóját és a hátára rántotta. miközben a másik állítólag visszanyomta a baba fejét, hogy késleltesse a szülést. A baba benntartása komoly fájdalmakat okozott az asszony számára.

Mikor berohantak az orvosok, a kisbaba hamarosan megszülethetett végre. Ez persze nem tudta teljesen kitörölni a traumatikus, fájdalmas, sérülésekkel kísért szülés emlékét. Caroline úgy döntött nem hagyja annyiba a dolgot, és később perre vitte az ügyet, amit végül meg is nyert, 16 millió dolláros kártérítéssel. Caroline azóta valóságos hősnő lett az olyan anyukák számára, akikkel szintén nem bántak jól a szülésük alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top