Baba

A házasságban élő szülők gyerekeinek nagyobb az önbizalma

Ha valamit, akkor azt tanulhatjuk meg ebből a kutatásból, hogy már mindenről készítenek tanulmányt és könnyedén alakítják úgy az eredményeket, hogy a saját szájuk íze szerint való legyen.

A brit Marriage Foundation készítette azt a tanulmányt, ami szerint azoknak a tiniknek, akiknek házasok a szülei, nagyobb az önbizalmuk, mint más típusú, összetételű családban élő társaiknak. Eléggé nyilvánvaló, hogy ez az eredmény jön ki egy olyan szervezet kutatásában, ami a hagyományos családmodell érdekében jött létre.

A szervezet a honlapján elég határozottan leírja, hogy csak és kizárólag azt a fajta családot tartják családnak, ahol van egy apa, anya, akik házasok, plusz minél több gyerek, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Ez csak annyit jelent, hogy nem túl rugalmasak, nem ismernek el semmilyen más párkapcsolati formát, ha családról van szó. Úgy egy évszázaddal vannak csak lemaradva, de sebaj.

A házasságban élő szülők gyerekeinek nagyobb az önbizalma egy kutatás szerint

A szóvivőjük így fogalmaz a házasságról:

A házasság nemcsak abban segít, hogy együtt maradjanak a családtagok, hanem hatással van a gyerekeink jóllétére is. Nem morális kérdés, hogy a házasság a legjobb a családoknak, hanem tény.

A kutatásban 3800, 11-16 éves gyereket vizsgáltak, arra kérték őket, hogy a megadott kérdések megválaszolásával határozzák meg a saját önbizalmi szintjüket. A válaszokat pontozták, majd összevetették a szülők párkapcsolati formájával. Az eredmény szerint a fiúk általában nagyobb önbizalommal rendelkeznek mindentől függetlenül, de mindkét nem valamennyire nagyobb pontszámot ért el, ha a szülők házasok voltak. Ha egy 100-as skálán nézzük, akkor a házas szülők fiai az 57-es ponton állnak, míg az élettársak vagy egyedülállók fiai az 51-esen. A lányoknál ugyanez 43-38-as eredmény hozott.

Tehát egy szervezet, ami a házasság mellett kampányol, kijött egy olyan kutatással, miszerint azoknak a gyerekeknek jobb, akiknek házasok a szülei. Sokkoló, meglepő, váratlan, sose hittük volna.

Olvass többet a házasságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top