Baba

Brit tudósok: a nők ezt az egyet bánják legjobban

Megbánások sora tornyosul a fejünk fölött, az egyik azt bánja, hogy nem ment hozzá a gimis szerelméhez, a másik meg azt, hogy múlt héten nem vette meg azt a cuki cipőt, ami 40.000 forintba került. A brit tudósoknak hála, most már azt is megtudhatjuk, hogy mit bánnak a nők leginkább.

Egy 1000 fős kutatásban kérdeztek meg 25-39 év közötti nőket, hogy mit bántak meg legjobban eddig életükben. A válasz a többségnél az volt, hogy azt, hogy nem tanultak elég jól az iskolában. Meglepő, mert a végzettség igazából nem jelent olyan sokat, ha arról van szó, hogy olyan munkát végezzünk, amit tényleg szeretünk csinálni. A második helyen végzett megbánás még ennél is érdekesebb: azt bánták meg rengetegen, hogy nem fogytak eleget.

Brit tudósok: a nők ezt az egyet bánják legjobban

Vajon a férfiak mit válaszoltak volna ebben a kutatásban, hol szerepelne a listájukon a súlyvesztés problémája? Valószínűleg fel sem merül bennük, hogy megbánják, ha az idők folyamán sörhasuk lett, vagy hogy nincs nagy bicepszük. Nincs így is elég nyomás rajtunk, nőkön, hogy még a fogyáson is folyton rágódunk? Nem találunk magunknak értelmesebb megbánni valót? Például azt tényleg érdemes megbánni, hogy 1994-ben miért nem mentünk el Bécsbe a Pink Floyd koncertre, vagy hogy nem mondtuk elégszer az apukánknak gyerekkorunkban, hogy szeretjük. De a fogyást-hízást?

Vannak dolgok, amikre egyszerűen nem éri meg energiát pazarolni. Épp ilyen a brit kutatás listájának ötödik legmegbánósabb tétele, hogy olyan emberrel feküdtek le, akivel nem kellett volna. Hölgyeim, mind csókoltunk már meg varangyot, lépjünk tovább! Biztos vagyok benne, hogy egy szem férfit nem találnánk ezen a sárgolyón, aki megbánta volna bármelyik ágyjelenetét. A nagy egész szempontjából egyáltalán nem számít már, mit műveltünk a múltban, amikor túl sok vodkanarancsot ittunk véletlenül. Megbánások helyett arra lenne szükségünk, hogy néha békén hagyjuk saját magunkat, és relaxáljunk egy jót.

Olvass többet a megbánásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top