Baba

Kevesebbel megússza a 11 hónapos kisfiú megrontója

Megszületett a jogerős ítélet az ózdi kisbaba megrontójának ügyében. Enyhítettek a korábban kiszabott büntetésen.

Az 52 éves F. János egy 11 hónapos kisfiút molesztált szexuálisan tavaly szeptemberben, Ózd Bánszállás telepen. Szörnyű tettét a kisfiú egyik rokona leplezte le. A férfi akkor elmenekült, később azonban elkapták, és felelősségre vonták.

A Miskolci Törvényszék  júniusban, elsőfokú ítéletében a férfit szexuális erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki és 12 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla tanácsa kedden megváltoztatta az elsőfokú bíróság határozatát. A cselekményt 12 év alatti személy sérelmére, de nem erőszakkal elkövetettnek minősítette, mivel szerintük “a vádlott a szexuális cselekményen túl további magatartást nem fejtett ki”. Ilyenkor a  büntetési tétel 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés. A bíróság végül a jogi minősítés megváltoztatására figyelemmel 9 év fegyházbüntetést szabott ki. Az ítélet jogerős.

boon.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top