Baba

Hét év a nőnek, aki megölte hetedik gyermekét

Hét év fegyházat kapott az a nő, aki 13 évvel ezelőtt megölte hetedikként született gyermekét.

A DNS-alapú azonosítás és a nyilvántartások fejlődése vezetett oda, hogy elítélhessék egy 13 évvel ezelőtti csecsemőgyilkosság elkövetőjét. A Tatabányai Törvényszék végül hét év fegyházra ítélte a hetedikként született gyerekét megölő nőt.

 

Az asszony 2003 októberében egy másfél szobás, lakótelepi lakásban élt öt gyermekével, a férje kamionsofőrként dolgozott, keveset volt otthon. Az asszony a harmadik szülése után eltitkolta újabb terhességeit, a férjének mindig csak a harmadik hónap után beszélt a gyermekek érkezéséről. A hatodikként született babát a férj a tatabányai kórház babamentő inkubátorában helyezte el.

A nő eltitkolta hetedik terhességét is a környezete elől, a gyereket egy éjjel a kisebbik szobában szülte meg. Az újszülöttet egy lepedővel lefedve megfojtotta, a köldökzsinórt elvágta és ruhacsipesszel elkötötte. Az élettelen testet zacskóba tette és egy közeli bokorba rejtette. A holttestet másnap egy hajléktalan találta meg – ismertette a bíró.

A gyilkosság után a házaspárnak még két gyermeke született.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője egyaránt három nap gondolkodási időt kért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top