Baba

A Mikulás karjaiban halt meg a beteg kisfiú

Az ötéves, halálos beteg kisfiú utolsó kívánsága az volt, hogy hadd találkozzon a Mikulással. Egy helyi férfi látogatta meg kórházi ágyán.

A Tennessee államban található Knoxville-ban megjelenő News-Sentinel újságírója, Sam Venable írta meg a szomorú történetet, amelynek egyik főszereplője Eric Schmitt-Matzen, aki hatalmas termete és természetes fehér szakálla miatt népszerű Mikulás az ünnepi időszakban.

A férfit egy ápoló ismerőse hívta fel, aki a helyi kórházban dolgozik. “Azt mondta, van itt egy ötéves kisfiú, aki nagyon beteg, és aki találkozni szeretne a Mikulással” – mondta Schmitt-Matzen a News-Sentinelnek adott nyilatkozatában.

A Mikulást alakító férfit nagyon megviselte az esete (Fotó: Eric J. Schmitt-Matzen/Facebook)
A Mikulást alakító férfit nagyon megviselte az eset (Fotó: Eric J. Schmitt-Matzen/Facebook)

A Mikulás 15 perc múlva a kórházban volt, és annyit kért, hogy mindenki menjen ki a szobából, aki úgy érzi, hogy sírni fog.

“Azt mondják, meg fogok halni – idézte a kisfiú szavait Schmitt-Matzen. – Honnan fogom tudni, hogy odaértem, ahová most indulok? Erre megkérdeztem tőle, hogy meg tudna-e nekem tenni egy szívességet, amire igennel válaszolt. Azt mondtam neki, hogy ha odaér, mondja nekik, hogy ő a Mikulás első számú segítője, és akkor be fogják engedni.”

“Tényleg?” – kérdezte a kisfiú.

“Természetesen! – válaszolta Schmitt Matzen. – Ezután megpróbált felülni és megölelt, aztán azt mondta: »Mikulás, tudsz nekem segíteni?« Mielőtt válaszolhattam volna, a karjaimban halt meg.”
Schmitt-Matzen saját elmondása szerint, miután a fiú családja megtudta, hogy a gyerek meghalt, elhagyta a kórházat, és a hazaúton végig sírt.

“Három napig teljesen ki voltam borulva, de legalább két hét kellett hozzá, mire eljutottam oda, hogy állandóan ez jár a fejemben – mondta az újságnak nyilatkozva. – Az is átfutott a fejemen, hogy befejezem, mert úgy éreztem, soha többé nem tudom eljátszani a Mikulást. Aztán megláttam néhány nevetgélő, játszó gyereket, és rájöttem, hogy milyen fontos szerepet kell betöltenem, saját magam és a gyerekek miatt is.”

Schmitt-Matzen Facebook-oldalát azóta elárasztották a rajongók és a köszönetnyilvánító üzenetek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top