Baba

Kétéves kislányt élesztettek újra egy pécsi bölcsődében

A bölcsőde dolgozói több mint öt percen keresztül tartották életben az alig kétéves kislányt, amíg a mentők a helyszínre értek.

Az eset néhány hete történt, a Bama.hu értesülései szerint. A kislány légzése tisztázatlan okokból állt le, a mentők érkezéséig ezért a bölcsődei nevelők alkalmaztak mesterséges légzést és szívmasszázst. A lány kórházba került, ahonnan néhány nap múlva teljesen egészségesen mehetett haza.

Pécs alpolgármestere, dr. Őri László a város nevében tegnap köszönte meg a gondozóknak a helytállást, amelyet példamutatónak nevezett.

“Komoly lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot a gondozók, hiszen a kislány légzése tisztázatlan okok miatt leállt, s a mentők kiérkezéséig a két kisgyermeknevelő tartotta életben a gyermeket” – mondta az alpolgármester a Bama.hu szerint. A pécsi bölcsődei gondozókat 2013 óta hivatásos mentőtisztek segítségével képzik életmentésre.

Dr. Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója megerősítette, hogy a mentők kiérkezéséig különösen fontos, hogy az életfunkciókat nem mutató sérültek megfelelő ellátást kapjanak. Mint mondta, amennyiben a keringés, illetve a légzés leáll az emberi szervezetben minden egyes tétlenségben töltött perc 10 százalékkal csökkenti a sikeres újraélesztés esélyét – írja a Bama.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top