Baba

Ilyen cukik a debreceni törpemalackák – videó

Januárban hat törpemalac született a debreceni Nagyerdei Kultúrparkban. A cuki malackákról videót készítettek, mindenképpen érdemes megnézni. Beragyogja a napotokat.

Tavaly szeptemberben érkezett a minnesotai törpemalacok csoportja a debreceni Nagyerdei Kultúrparkba. Azóta pedig máris bővült az állomány, néhány héttel ezelőtt hat kismalac született.

A hat minnesotai törpemalac a napokban kapta meg új, otthonos helyét a disznósoron, így mostantól bárki élőben is megnézheti őket, amint turkálnak, egymást lökdösik, játszanak, és belefúrják magukat a finom, puha szalmába.

Anyjuk odafigyelő gondoskodásának köszönhetően a cuki malackák remekül érzik magukat, és szemmel láthatóan gyarapodnak. Egészen kikerekedtek valamennyien. A néhány dekával született kismalacok súlya máris elérte az egy kilogrammot.

A törpemalacok nagyon okos és engedelmes állatok, nem véletlen, hogy egyre több országban házi kedvencként tartják őket a családok. Nagyon sok kisgyerek kedvencei lettek. Törpemalac megnevezés ide vagy oda, azért a kifejlett állatok súlya elérheti a 25-50 kilót is.

(Dehir) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top