Baba

Drew Barrymore hisztikezelő módszere mindent visz

Minden szülő jól tudja, hogy az életével játszik, ha egész napos programra viszi a gyerekét, akinek még délutáni alvásra lenne szüksége. Drew Barrymore is tisztában volt vele, hogy saját fejére hozza a bajt, de aztán zseniálisan reagált lánya nyilvános idegösszeomlásaira.

Most tekintsünk el tőle, hogy színésznő, világhírű meg még szép is, nézzük őt úgy, mint egy átlagos anyukát, mert úgy tűnik, hiába a hírnév, a szokásos anya problémák őt sem kerülik el. Vicces képeken mutatta meg a Late Night With Seth Meyers műsorban, hogy milyen az, amikor a lánya, Olive kap hisztirohamot a legnagyobb nyilvánosság előtt.

Ismerjük az érzést, amikor leveti magát a földre a gyerekünk, ordít, és rúgkapál, mert valamit nem kap meg, valamit nem csinálhat, vagy épp valamit csinálnia kell, esetleg csak úgy fúj a fejében a szél, hogy a rózsaszín gumicukor helyett inkább a zöldet akarná, és mit képzel anya, hogy nem képes a gondolataiban olvasni. Ilyenkor leizzadunk, vörösödünk, szénné égünk a nyilvánosság előtt, szinte halljuk, ahogy összesúgnak a hátunk mögött, hogy milyen anya az ilyen, aki nem bírja megnevelni a kölkét, minek ennek gyerek. Barrymore nem jött azonban zavarba, és ezzel szerintem remek példát mutat a világon minden anyának. Helyette inkább pózba vágta magát a gyerek mellett, és szépen kivárta a Disneyworld közepén, amíg vége van a hisztériázásnak.

Ezen a képen az látható, ahogy a lányom összeomlik épp a földön. Ebben az esetben valami kacsát vagy kócsagot akart üldözni, elszántan el akarta kapni, én meg nem engedtem, hogy elrohanjon. Egy fontos leckét megtanultam az esetből: legközelebb hagyom, hogy üldözőbe vegye, és majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

Drew Barrymore hisztikezelő módszere mindent visz

Nem ez volt az egyetlen eset, Barrymore mutatott egy másik disneylandes képet is, amikor Olive szintén levetette magát a földre, anya viszont megőrizte hidegvérét és humorát, és egy ezt-nem-hiszem-el pózt vett fel hisztiző lánya mellett.

Olive itt épp Disneylandben veszítette el a fonalat, mert valahogy mindig így végződnek ezek a programok. Nagyon akarod, hogy jó legyen, azt mondod magadnak, hogy hú, itt vagyunk, hagyjuk a délutáni alvást, menjünk és fedezzük fel a helyet, ki akarod hozni a napból a maximumot. Aztán ez lesz belőle, a végén mindig hisztirohamot kapnak a gyerekek.

Drew Barrymore hisztikezelő módszere mindent visz

Egyetértünk, Drew, veled bólogatunk, tényleg így van ez, bár velünk nem Disneylandben esnek meg ezek a hisztik, hanem a helyi Tesco közepén, de azért a helyzet ugyanaz. Ettől még persze a hiszti ugyanúgy fájdalmas és kínos élmény, mindegy, hogy csilliárdokat fizettünk a belépőért vagy csak egy átlagos szombat délutánt próbálunk túlélni a dackorszakos gyerekünk mellett. Érdemes Drew tanácsára hallgatni, jó hasznát vehetjük a későbbiekben:

A gyerekek kiszámíthatatlanok. Legalább tíz különböző következetes hadművelet kell, hogy legyen a tarsolyodban mellettük. Az egyik pillanatban a szerető anya, a másikban a nagyon-komolyan-gondolom anya szerepet kell magadra öltened. Vagy épp az inkább-nevess-mint-sírj anyát, mint én tettem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top