Baba

A huszadik hétig nem látta orvos a sziámi ikreket szült kismamát

Terhessége huszadik hetéig nem látta orvos a kedden sziámi ikreket szült kismamát, mert az anyuka nem ment el sem az orvosi vizsgálatokra, sem a terhesgondozásra.

Újabb részletek derülnek ki a kedden a SOTE 1. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született sziámi ikrekről és édesanyjukról. A női klinika sajtóreferense megerősítette a nagyon ritkaságnak számító születési rendellenesség hírét, ugyanakkor a család kérésére részleteket nem mondhatott el.

A Bors úgy tudja, a győri édesanyát a terhességének huszadik hetében látta először orvos. Ekkor derült ki az is, hogy komoly a baj, és babák sziámi ikrekként jöhetnek a világra. Hogy ez megtörténhetett, az azért lehet, mert a kismama sem a szükséges orvosi vizsgálatokra, sem a terhesgondozásra nem ment el.

Amikor kiderült a magzati fejlődési rendellenesség, a kismamát a győri kórházból Budapestre küldték. A klinikán felmerült, hogy a babákat még a méhen belül szétválasztják, aztán a műtétet mégsem végezhették el az orvosok. Ezért vártak meg a szülészeti és nőgyógyászati klinika szakorvosai a terhesség 30. hetét, hogy a babák addig is a méhben fejlődjenek és erősödjenek. A császármetszéssel kedden született sziámi ikrek életéért az orvosok még küzdenek.

A SOTE klinikáján születtek a sziámi iker kislányok

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top