Baba

7 dolog, amiben a terhes nő olyan, mint a totyogó

Leginkább akkor tűnik fel a terhes nő és a totyogó közti hasonlóság, amikor te magad vagy épp várandós, és a nagyobbik gyermek épphogy csak két-három éves. Ilyenkor, ha megfigyeled magad, ráébredsz, hogy több közös van benned és gyermekedben a terhesség időszakában, mint addig gondoltad volna.

1. Megkövetelik a körülöttük élőktől, hogy szerezzenek nekik dolgokat

A terhes nő a legkülönbözőbb kívánalmakkal lép elő, főleg a férjének címezve a kéréseit, lehetőleg késő éjszaka. Olyan beszélgetések zajlanak le ilyenkor, mint “Szívem, fagyit szeretnék enni. – De nincs itthon fagyi. – Akkor kénytelen leszel lemenni a boltba.” Kicsit úgy, mint a kicsi gyerek, aki visítva követeli magának a narancslét, csak a terhes nő finomabb hangnemben szól élete párjához.

2. Drámai hangulatingadozásaik vannak

Egy totyogónál az mindennapos jelenség, hogy az egyik pillanatban lila fejjel üvölt a játszótéren, mert nem akar hazamenni, aztán a következő percben angyali mosollyal kiáltja, hogy de jó, van otthon túrórudi. Ugyanígy a terhes nőnél előfordulhat elég gyakran, hogy úszik a boldogságban, mert érezte, ahogy rugdos a baba, aztán meglátja magát a tükörben és sírva fakad.

3. Furcsa ételek iránt rajonganak

Amikor terhes voltam, a kínai csípős levesért megőrültem, nagyjából minden étkezésre képes lettem volna azt enni. A legnagyobb lányomnak meg hároméves kora körül az epres joghurt csípődött be, és még pörkölt mellé is azt ette.

8 dolog, amiben a terhes nő olyan, mint a totyogó

4. Hirtelen nőnek meg

A terhes nő ruhamérete drasztikusan változik a hónapok során, főleg a harmadik trimeszterben, a kisgyerekekre pedig az a nadrág, amit tegnapelőtt vettél, holnapra már rövid lesz. Elképesztő ütemben nőnek mind a ketten.

5. Elvárják, hogy az emberek olvassanak a gondolataikban

A férjnek természetesen tudnia kellene, miért sír a terhes felesége, még akkor is, ha amúgy a nő sem érti, hogy mi a baja tulajdonképpen. A gyereknél pedig simán lehet, hogy a kedvenc kanala borítja ki, de azt nem tudja megmondani, hogy mi a problémája vele. Általában egyikőjüknél sem tudjuk megfejteni a sírás okát.

6. Folyamatosan elvesztenek dolgokat

A terhes nő agya egyszerűen túl van terhelve, tele van a terhességi tudnivalókkal és a napi munkával, persze hogy nem fér el benne még az is, hol hagyta a kulcsait vagy a kabátját. Ahogy a kicsi gyerekek is valószínűleg azért nem tudnak válaszolni az olyan egyszerű kérdésekre, hogy hova tették a zoknijukat vagy a fél pár cipőjüket, mert sokkal fontosabb tudnivalókkal töltik meg a fejüket.

7. Állandóan dekorálnak

Terhesen ezt fészekrakó ösztönnek hívják, természetes jelenség, hogy huszonhatodjára is átpakolja a várandós nő a pelenkázóasztalt és a kiságyat a szoba harmadik sarkából a negyedik sarkába. A gyerekek ugyanígy egyik nap még úgy érzik, a babaház a fürdőszobába való, míg a következő nap már inkább átköltöztetik az összes babával együtt a konyha közepére. Logikát ne keressünk, mert nincs benne.

Olvass többet a terhességről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top