Baba

Ezért nem kell tartanod a császármetszés utáni hegektől

A várandósság 9 hónapja alatt a leendő anyukák testileg és lelkileg is igyekeznek ráhangolódni az előttük álló kihívásokra. A szülésre azonban szinte lehetetlen előre felkészülni, főként ha esetleg úgy alakul, hogy nem természetes úton érkezik a baba. Most szakértő segít tisztázni néhány kérdést.

A császármetszés egyre elterjedtebb hazánkban, és mára már rutinműtétté vált, ennek ellenére még mindig sokan tartanak a beavatkozástól és persze a műtét utáni hegektől. Dr. Szabó Gábor, a SOTE I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülész-nőgyógyásza segít eloszlatni a tévhiteket. 

“A szülészek nagyon sokat tettek a sebek gyógyulásának javulása érdekében, ugyanis a hasi seb iránya is változott és mérete is jelentősen csökkent. A köznyelvben csak »bikinimetszésnek« nevezett műtéti eljárás után nyugodtan viselhetnek a hölgyek fürdőruhát, a seb láthatatlan marad, hiszen a legtöbb fehérnemű felső szélének vonala takarja a heget” – emelte ki a szülész-nőgyógyász. 

Ezért nem kell tartanod a császármetszés utáni hegektől

Szerencsések a nők, ugyanis a hasfaluk és a szeméremnyílásuk környéke képes alkalmazkodni a bőr nagymértékű megnyúlásához, amelyet a várandósság és a szülés folyamata jelent.

 Azt, hogy a hasfal bőre milyen hamar gyógyul be a császármetszést követően, a seb elhelyezkedésén kívül számos tényező befolyásolja, így a beteg alkata, genetikai sajátosságai is. A nőgyógyász szerint bizonyos sebkezelő gélek segítségével is felgyorsíthatjuk a gyógyulási folyamatot.

“A kötőszövetekben a hialuronsav is természetes formában jelen van a szervezetünkben, amely nagyfokú vízmegkötő képességgel bír. Bizonyos sebkezelő gélek tartalmazzák ezt az összetevőt, és a kérdéses helyen a bőr felső rétegében képesek hatni, ezáltal a sebgyógyulást segíteni. Mivel a cinkhiány a sebgyógyulás zavarának egyik ismert oka, így a cinket tartalmazó külsődleges készítmények is a friss sebek, műtéti hegek gyógyulásában nyújtanak segítséget – mondta el a szülész-nőgyógyász.

  

További információ: www.curiosa.hu

  

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top