Baba

Hangosan síró kisbabák versenyeznek Japánban

A legtöbbünket eléggé kiborítanak a hangosan zokogó kisbabák, de Japánban még versenyeztetik is őket!

Általában csak tehetetlenül szenvedünk, ha egy hangos kisbaba mellett kell meglennünk egy plázában vagy tömegközlekedési eszközön, de úgy tűnik, vannak, akik önszántukból teszik ki magukat a fülsértő hangnak.

Hangosan síró kisbabák versenyeznek Japánban

Így lehettek ezzel az április 30-án megrendezett babasírásverseny nézői és résztvevői, akik 160 2016-ban született kisbaba ordítását hallgatták. A tokiói rendezvény, a “Nakizumo” hagyományosan a babák egészségét és gyarapodását ünnepli, amit hangos zokogásokkal pecsételnek meg.

Hangosan síró kisbabák versenyeznek Japánban
Hangosan síró kisbabák versenyeznek Japánban 

A verseny kívülről nézve nemcsak furának, de kevéssé bababarátnak is tűnik: az egymással versengő bébik és szüleik egy szumóhoz használt pályán csapnak össze, ahol (finoman) rázzák és maszkokkal ijesztgetik a babákat, hogy sírva fakadjanak. Természetesen a leghangosabban síró baba nyer.

A tradició szerint egyébként a versenyt megnyerő bébinek hosszú és egészséges élete lesz, ráadásul kivételesen még ünneplik is az emberek ahelyett, hogy szitkozódva próbálnák elcsitítani.  

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top