Baba

Életveszélyesen megsérült a galériáról lezuhant kisbaba

A védőnő többször figyelmeztette az anyát, hogy tartsa a gyereket a kiságyban, mert a galéria egyébként nem biztonságos neki. A nő azonban nem hallgatott rá.

Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 20 éves budapesti nő ellen, miután gyermeke csaknem halálos kimenetelű balesetet szenvedett.

A vádirat szerint a fiatal anya egy VIII. kerületi lakásban élt öt hónapos gyermekével és több hozzátartozójával együtt. A nő a gyereket egyedül nevelte, az apa nem élt velük. A lakásban anya és gyermeke számára a konyha felett alakítottak ki lakrészt, a padlótól 2,6 méter magasan lévő galérián, aminek volt egy több mint 1 méter x 50 cm-es, fedetlen nyílása.

A galérián volt a gyerek ráccsal ellátott kiságya. A védőnő többször fel is hívta a vádlott figyelmét arra, hogy a kisfiút tartsa a számára biztonságos gyermekágyban. Az anya ennek ellenére a gyermekét rendszeresen maga mellett altatta a rés közvetlen közelében lévő matracon.

2016. augusztus 11-én este etetés miatt az anya a babát kivette a gyerekágyból, majd nem tette őt vissza, hanem maga mellé fektette a matracra. Amikor a nő később elaludt, a gyerek mintegy 2,6 métert zuhanva a matracról a résen keresztül leesett a konyha kövezetére. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Fővárosi Főügyészség az anyát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, és vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top