Baba

Még mindig szoptatja 5 éves kislányát ez a nő

A férje szeretné, ha leállna ötéves lányuk szoptatásával, az anya azonban még két évig folytatná.

A 29 éves Sophie Mei Lan a mai napig is szoptatja ötéves kislányát, Jasmine-t. A brit anya, akinek egy kétéves kislánya is van, azt mondja, a szoptatás erősíti a kapcsolatát a lányával, ráadásul több ezer fontot spórol vele évente.

„Az anyatej tápláló, nyugtató és ingyen van” – vallja a nő, aki szerint semmi furcsa nincs abban, hogy szoptatja a gyermekét. A férjével azonban rendszeresek emiatt a vitáik, ő azt akarja, hogy hagyjon fel a kislány szoptatásával, mivel az nagyon kifárasztja.

Sophie egyébként nemcsak otthon, hanem nyilvánosan is megszoptatja a lányait, ami miatt gyakran furcsán néznek rá.

Azt tervezi, hogy hétéves koráig szoptatja majd Jasmine-t, míg ki nem nőnek a nagyőrlőfogai.

A legújabb kutatások egyébként az asszonyt igazolják, ugyanis kiderült, hogy azok a nők, akik hosszabb ideig szoptatják a gyermeküket, figyelmesebb anyának bizonyulnak az első tíz évben. Ráadásul a szoptatás a nők mentális egészségére is pozitív hatással van. 

Az anyatej jótékony hatásai pedig már régóta ismeretesek, a szoptatás pozitív hatással van a gyermek intelligenciájára, erősíti az immunrendszert és az emésztőrendszert is.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top