Baba

Sokkoló: 15 évig hordta a testében a négy hónaposan megkövesedett magzatát

Az orvosok gyógyszereket írtak fel az éveken keresztül szenvedő asszonynak, míg végül röntgennel is megnézték, mi a baja.

Egy észak-indiai nőnek 15 évvel ezelőtt volt abortusza, mert a családja nem akart újabb gyereket. A szülész és a nőgyógyász szerint a beavatkozás rendben zajlott, ám a most 52 éves asszony éveken keresztül hasi fájdalmaktól szenvedett.

Több orvos megkeresett, fájdalomcsillapítókat és gyógyszereket kapott, de a nő három éven keresztül folyamatosan hányt.

Végül az egyik doktor CT-vel is megvizsgálta, és kiderült, hogy egy elzáródás gátolja az emésztőrendszert a normális működésben. Ezért laparoszkóppal is megnézték a furcsa, kőszerű elzáródást a bélrendszerében.

A vizsgálat után a nőt azonnal megoperálták, és még az orvosokat is sokkolta, mit találtak: egy 4 hónapos megkövesedett magzatot távolítottak el a nő testéből. Az is meglepő volt, hogy a méhe, a petefészkek és a petevezetékek teljesen normálisak voltak.

A tudományban lithopedion névre hallgató „kőbaba” rendkívül ritka jelenség, csupán 300 esetet jegyeztek fel az egész világon 400 év alatt.

A kőbabáról készült képet itt lehet megnézni, de szólunk, hogy nagyon felkavaró.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top